Yunan yıldız Anastasios Bakasetas, Süper Lig'de Trabzonspor'un kazandığı 21 puanın 16'sına direkt katkı sağladı.

Bordo Mavili takımın 28 yaşındaki yıldızı, Alanyaspor ile başlayan Spor Toto Süper Lig macerasında her yıl performansını yükseltti ve Karadeniz'in yolunu tutmasından bu yana da adından sıkça söz ettirmeyi başardı.

Trabzonspor'un Fenerbahçe karşısındaki iki golünü kaydeden Bakasetas kulübü maddi olarak da yükseltmeye devam ediyor.

Lig'in 9. haftasında Trabzonspor, Sarı Lacivertli takımı konuk etti ve sahadan 3-1 galip ayrıldı. Karadeniz ekibinin iki golü Anastasios Bakasetas'tan gelirken, Yunan yıldız toplam 9 maçta 7 gol 3 asiste ulaştı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Süper Lig'de Bordo Mavili ekibin kazandığı 21 puanın 16'sına direkt katkı sağlayan Yunan yıldız, Trabzonspor'a servet kazandırdı.

Anastasios Bakasetas, Trabzonspor'un kasasına 13 milyon 750 bin euro'nun girmesini sağladı.

Öte yandan 28 yaşındaki oyuncu, 2007-08 sezonundan bu yana Trabzonspor formasıyla Fenerbahçe'ye frikik golü atan ilk oyuncu oldu.

Ayrıca Yunan yıldız, 1987-88 sezonunda Hami Mandıralı'dan sonra da Trabzonspor formasıyla Süper Lig'de Fenerbahçe'ye penaltı golü atan ilk oyuncu olmayı da başardı.

Karadeniz ekibi ise 2004-05'ten bu yana ilk kez bir Spor Toto Süper Lig sezonunun ilk 9 haftasını yenilgi almadan geçmeyi başardı.

Kaynak: Goal.com