Trabzonsporlu 27 yaşındaki futbolcu Benik Afobe, bordo-mavili takımın antrenmanı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye liginin bilinenin aksine çok zorlu bir lig olduğunu vurgulayan Afobe, "Trabzonspor, benim adıma ilk yurt dışı tecrübesi. Süper Lig, insanların bahsettiğinden daha iyi bir lig. Adaptasyon sürecini yeni atlatıyoruz, ligi 2. bitiren takımdan ayrılan arkadaşlarımız oldu. Yeni bir hocamız var."dedi.

"Sorgulanabilecek hakem kararlarını gördük. Hayat da zaten adil değil. Futbolun da adil olabilmesi için çalışıyoruz. Maçın kaderini hakemlere bırakmadan kazanmaya çalışıyoruz biz de. Maçlar sürekli 1-0 devam etmeyecek. Bu bir süreç. Bu süreç boyunca puanlar kazanmak önemli, sabırlı davranmak önemli. Çok daha gol attığımız maçlar gelecektir." ifadesini kullandı.

"Trabzonspor benim arkamda durdu"

"Ailem, geçen yıl zor bir süreçten geçti. Geçen hafta, kızımın vefatının ilk yıl dönümüydü. Ben insanların benim için üzülmesini istemiyorum, beni anlamasını istiyorum. Trabzonspor benim arkamda durdu. Ben de onların bu desteğini boşa çıkarmamak istiyorum"

Şampiyonlar Ligi'nde yaşanan ırkçılık olayına da değinen Afobe, "21. yüzyılda böyle şeylerin yaşanması hayal kırıklığı yaratıyor. Takımların sahayı terk etmelerinin çok değerli buluyorum. Yapılması gereken tam olarak buydu." şeklinde ifadelerde bulundu.

Kaynak: Trtspor