Mbia 4.4 milyon Euro’ya Çin’e...

Son haftalarda ciddi problemler yaratan ve yeni yönetimi adeta bezdiren Stephane Mbia resmen Çin’e gidiyor. Başkan Muharrem Usta’nın kendisine kulüp bulmasını istediği 29 yaşındaki Kamerunlu yıldız, Guangzhou Evergrande ile anlaştı.

Bordo-Mavililer de gelen teklifi kabul etti. Buna göre bonservis bedeli olarak Fırtına’nın kasasına 4.4 milyon Euro girecek. Mbia’nın da Çin’de yıllık 5 milyon Euro’nun üzerinde bir ücret alacağı ifade edildi. Trabzonspor, İbrahim Hacıosmanoğlu’nun başkan olduğu sezon başında 2.2 milyon Euro imza parası ile Mbia’yı Sevilla’dan renklerine bağlamıştı. Artık resmi açıklama bekleniyor.

Cavanda İtalya’ya satılıyor

1 milyon 750 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Lazio’dan transfer edilen Cavanda ile Trabzonspor’un yolları ayrılıyor. 25 yaşındaki Belçikalı futbolcu, daha önce yönetimle yaptığı görüşmede ayrılmak istediğini söylemişti. 

Tüm ikna çabalarına rağmen Cavanda ısrarla gitmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Bordo-Mavililer teklifleri değerlendirmeye aldı. İtalya’nın iki dev kulübü Juventus ile İnter 3 milyon Euro’yu gözden çıkartmış durumda. 

Cavanda iki kulüp arasında seçim yapacak, ardından da Trabzonspor ödeme planı konusunda İtalyanlarla masaya oturacak.

Boşluğu Bosingwa dolduracak

Sağ bekte görev yapan Cavanda’nın ayrılmasının ardından Trabzonspor tanıdık bir isimle bu bölgeyi sağlama alacak: Jose Bosingwa... 

2013-2014 sezonunun başında alınan ve Bordo-Mavili formayla oldukça başarılı bir grafik çizen 33 yaşındaki futbolcu sonrasında çapraz bağlarından sakatlanmıştı. 6 ay sakat olan ve bu sezon alacakları ödenmediği için sözleşmesini fesheden Portekizli futbolcuyla Başkan Muharrem Usta anlaştı.

Daha önce yıllık 2.5 milyon Euro alan Bosingwa, yapılacak yeni mukaveleye göre 1 milyon 250 bin Euro’ya oynayacak. Bu yarım sezonda ise 500 bin Euro kazanacak. Yönetim, Bosingwa’yı geri alarak UEFA nezdindeki davadan da kurtulacak.

Güray Vural’da işlem tamam

Yılan hikayesine dönen Güray Vural transferine Başkan Muharrem Usta son noktayı koydu... 

Başarılı sol bek ve menajeriyle İstanbul’da bir araya gelen Usta, el sıkıştı. Güray, Trabzon’da yıllık 1 milyon Euro kazanacak. Bu rakamın içinde maç başı ücretleri de bulunuyor. Akhisar Belediyespor’a ise takasta 2 futbolcu gönderilecek. 

Soner Aydoğdu ve Alper Uludağ gitmeyi kabul ederken, teknik direktör Hami Mandıralı iknada başrolü oynadı. Güray ile 3.5 yıllık resmi sözleşme yapıldı. Takasta gönderilen Soner ile Alper ise Bordo-Mavili takımın dünkü idmanında yer almadı ve arkadaşlarıyla vedalaştı.

kaynak:
 fanatik