Trabzonspor'un milli golcüsü Burak Yılmaz, Trabzonspor forması altında hedeflerini AA muhabirine anlattı.

- Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler! -

Rıza Çalımbay'ın gelişinin önemli bir etki olduğunu belirten Yılmaz, "Çok güzel ve çok özel bir seri yakaladık. Aslında Trabzonspor’un yapması gereken, böyle seri maçlar kazanmasıydı. Bu çıkışı neye bağlıyorsunuz derseniz; bir hoca değişikliği yaşadık, bunun gözle görülür etkisi oldu. Bunu söylerken de Ersun hocayı da yerin dibine sokmamak lazım. Çünkü onun da Trabzonsporumuza çok büyük emekleri, katkıları olmuştur. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler. Her hocanın tarzı, sitili var. Rıza hocanın tarzı, stili çok daha farklı. Oyuncular olarak artık birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Bazı transferler, son günde yetişmişti. Şimdi herkes birbirini çok daha iyi tanıyor, en önemlisi takım olabildik. Bireysel olarak çok önemli oyuncularımız var, takım olma yolunda çok önemli adımlar attığımızı söyleyebilirim, iyi takım oluyoruz. Bunun yakaladığımız çıkışta çok büyük etkisi var diye düşünüyorum." dedi.

- Trabzonspor’un hedefi her zaman bellidir! -

Şampiyon olmak istediklerini ifade eden Burak Yılmaz, "Şampiyonluk kelimesini çok dillendirmememiz lazım. Neden diye soracak olursanız, takımda çok genç arkadaş var. Psikoloji de okuyoruz. Çok psikolog ağabeyimizle çalıştık. İnsanın bilinçaltında ister istemez stres, baskıya neden oluyor. Kendim için konuşmuyorum ama genç arkadaşlarımız var. Trabzonspor’un hedefi her zaman bellidir. Zannediyorum ki son zamanların en çekişmeli, en güzel, en rekabete açık ligi oluyor. Nerelerden geldiğimize bakacak olursak Trabzonspor’un üst sıradaki takımlarla arasında büyük bir fark yok. Şu anda sadece Karabükspor maçını düşünüyoruz, maçlara tek tek bakıyoruz." şeklinde konuştu.

- Taraftarımız bu galibiyetleri hak ediyor! -

Taraftarlarının desteğinin öneminden bahseden golcü oyuncu, "Bursaspor maçında sahaya çıktığımda tüylerim diken diken oldu. Bizim taraftar buydu. 40 bin civarı taraftarımız geldi. Biz onları hak ediyoruz son zamanlarda. Onlar da bu galibiyetleri hak ediyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsine sevgilerimi saygılarımı yolluyorum. Gol kaçırdığımda verdikleri destek, gol attığım zaman bağırmalarını, desteklerini hissediyorum. Taraftarımızla bütünleştik." ifadelerini kullandı.