Burak Yılmaz'da yaşanan hayal kırıklığı sonrasında Çin'in Pekin Guoan takımı Ricardo Oliveira'yı almak için harekete geçti...

Brezilyalı forvet oyuncusu için 7-8 milyon Euro'luk bir bonservisini gözden çıkaran Çin ekibinin yabancı sınırlaması nedeniyle de Burak Yılmaz'a yol vermesi gerekiyor. Kadrosunda 3 Brezilyalı (Ralf, Augusto ve Kleber) ve 1 de Burak Yılmaz'ın bulunduran Guoan, Oliveira'ya imza attırması için bir yabancısından vazgeçmek zorunda. Trabzonspor'un ise Burak'ı yakından takip ettiği ve kiralama için Pekin'e bir teklif yapabileceği gündeme geldi.

BURAK SONUNA KADAR KALMAK İSTİYOR

Galatasaray'dan astronomik rakamla Pekin Guoan takımına transfer olan Burak Yılmaz'ın yıllık kazancından kesinlikle taviz vermek istemediği iddia edildi. Yaşadığı ağır sakatlık yüzünden fazla yararlı olamayan ve Çin kulübünde istenmeyen adam ilan edilen yıldız futbolcunun ister kalması isterse başka bir takıma gitmesi durumunda da tek şartının kazancının ödenmesi. Pekin Guoan takımı idarecilerinin bir bölümü yıldız oyuncunun yıllık maliyetinin bir bölümünden kurtulma formülüne sıcak baktığı, diğer bir kısmının da henüz çok erken olduğu ve en az 1 yıl daha Burak'a şans verilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiği de gelen bilgiler arasında.

(Fotospor)