Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edebilmek adına transfer çalışmalarını sıklaştıran Trabzonspor'da hareketli günler yaşanıyor. Dün Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun 9 Temmuz'a iki transfer daha gerçekleşebileceği müjdesini vermesi herkesi heyecanlandırmıştı. Bordo mavililer diğer yandan genç isimlere de yönelerek rezerv lig için hazırlıklarını yapıyor. Onlardan biri de Camilo Mena olduğu öne sürülmüştü. Kolombiyalı futbolcunun menajerinden açıklama geldi. Peki, Camilo Mena kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.



Resmi adım yok

Geçtiğimiz hafta Letonya basınında çıkan haberlerde Trabzonspor'un Valmiera FC'de forma giyen 19 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Camilo Mena ile ilgilendiği öne sürülmüştü. Fırtına'nın hem yeni isimler keşfetmek hem de yeni kurulan ligdeki performansına göre ileride A takımda faydalanıp sonrasında para kazanabilmek adına adım atabileceği noktasında öne çıkan isimlerden biri olduğuna değinilen Camilo Mena hakkında menajeri; "Türkiye her zaman iyi bir seçenek. Takımdan ayrılma ihtimali bugün, yarın veya başka bir zaman. Her an mevcut. Futbolda transfer bu tür şeyleri mümkün kılıyor. Haberleri ben de medyadan okudum. Bazı aracılarla temas sağlandı ancak resmiyete taşınan bir durum söz konusu henüz yok. Portekiz, Polonya, İspanya ve MLS'ten kendisini izleyen kulüpler var." ifadelerini kullandı.


Camilo Andrés Mena Márquez


 

Camilo Mena kimdir?

Tam adı Camilo Andrés Mena Márquez olan Camilo Mena, 1 Ekim 2002 tarihinde Kolombiya'nın Antioquia bölgesinne bağlı kasabalardan biri olan Concordia'da doğdu. 19 yaşında. Boyu 1.75 metre olan sağ kanat oyuncusu futbola Tigres alt yapısında başladı ve burada profesyonel oldu. Pereira'ya kiralandıktan sonra ilk yurt dışı deneyimi için Valmiera'ya imza attı. Bu sezonun başında Letonya'nın yolunu tutan genç futbolcu çıktığı 19 maçta 8 gol atıp 7 de asist yaparken 1418 dakika sahada kaldı.