Cuma günü Trabzonspor, 2010-11 sezonu için bir kez daha mahkeme kapısında olacak... Bordo-mavili yönetim, CAS'ın FIFA Disiplin Kurulu’nun reddettiği şike ile ilgili dosyayı gündeme almasını istiyor. Bunun için CAS’a başvuruldu. CAS ya Trabzonspor’un isteğini kabul edecek, dosyayı incelemek için gündeme alacak. Ya da ''FIFA’nın iç işlerine karışma yetkimiz yok'' diyecek.

Trabzonspor yine ret cevabı alırsa ne olur?

Trabzonspor’un en son 2017 yılında; UEFA, TFF ve Fenerbahçe Kulübü aleyhine yapmış olduğu müracaat CAS tarafından duruşmaya gerek görülmeden reddedilmişti. CAS’tan yine aynı şekilde bir karar çıkarsa, ''hak arama mücadelemiz şampiyonluk kupamız müzemize gelene kadar devam edecektir. Bu yoldan taviz ve dönüş yoktur'' denilerek dosya bir kez daha FIFA’nın diğer bir kurumuna götürülecek.

Trabzonspor'u heveslendiren 3 konu

Cuma gümü yapılacak duruşma öncesinde Trabzonspor’un umudu ise CAS tarafından yayımlanan bültende. Bu bülteni camia, Trabzonspor kulübü şike mağduru olarak yorumladı. Ayrıca Türkiye’de Yargıtay’ın kararı ne olursa olsun UEFA’nın kendi yargılama mevzuatı çerçevesinde verdiği kararın  değişmemesi gerekliğine yapılan vurgu umut oldu. Yine Fenerbahçe’nin, Trabzonspor aleyhine yaptığı başvuruların da sonuçsuz kalması Karadeniz ekibini heveslendiren konular arasında.

Trabzonspor’un CAS’a taşıdığı karar ne?

Peki Trabzonspor’un CAS’a taşıdığı karar ne? bordo-mavili yönetim, Uluslararası Yargı mercilerinde tescil edilen şike eylemlerinin Türkiye’de karşılıksız kaldığını iddia ediyor, Fenerbahçe ve şike sürecinde adı geçen kulüplere müeyyide uygulanmadığını iddia ediyor.

Trabzonspor’un haklarının verilmediği gerekçesiyle UEFA’ya müracaatta bulunduklarını ve bu müracaatın sonunda yerel liglere müdahale eden maddenin 2013 tarihinde UEFA kural kitabına eklendiği, iddia edilen şike olayının ise 2011’de olduğu bordo-mavili kulübe iletildi.

Trabzonspor bu karar üzerine CAS’a gitti. CAS, UEFA’yı onayladı. Trabzonspor ardından FIFA’ya gitti. Çünkü UEFA ve TFF şike soruşturması yapmazsa FIFA’nın  soruşturmayı yapabileceği ile disiplin talimatı maddesinin işletilmesi istendi. Trabzonspor kulübüne gönderilen mektupta FIFA Disiplin Kurulu Başkanını olaya müdahil olma düşüncesinde olmadığı bildirildi. Trabzonspor yönetimi de bu metni CAS’a taşıdı. Beklenti, FIFA’nın Disiplin Kurulunun dosyayı incelemeye alması.



Kaynak:Fotospor