Trabzonspor'un Demokratik Kongo asıllı Belçikalı oyuncusu Luis Cavanda, bordo-mavili takımda daha çok oynayarak daha iyi hale gelmeyi hedeflediğini, sonrasında da Avrupa'ya gitmek istediğini belirtti. Cavanda, Trabzonpor Dergisi'ndeki röportajında, küçük yaşından itibaren kendi isteğiyle Belçika Milli Takımı'nda yer aldığını, Lazio'da da oynarken Trabzonspor'un teklifini değerlendirdiğini bildirdi. Lazio'da forma giyerken Trabzonspor'a karşı UEFA Avrupa Ligi'nde forma giydiğini kaydeden 25 yaşındaki futbolcu, "Buraya gelme kararımı kendim aldım. Kulüp yetkilileri anlattıkları projelerle beni ikna etti" şeklinde görüşlerini aktardı. Cavanda, sezona iyi başlayan Trabzonspor'un daha sonra inişli çıkışlı bir grafik sergilemesini değerlendirerek, "Her şey iyi giderken istikrarı korumazsak bunun bir sonu olabileceğini bilmemiz gerekiyor. Belki o dönem o ayrımı iyi yapamadık" ifadelerini kullandı.

HÜCUMA ÇIKMAYI SEVİYORUM

Kendisinin daha atak formatlı bir bek olduğunu belirten Cavanda, "Bu biraz da hızımdan kaynaklanıyor. İleriye etkili çıktığımı düşünüyorum. Çıkışlarımda önümde oynayan arkadaşımla birbirimize koridor oluşturabiliyoruz. Olabildiği kadar öne çıkmayı çalışıyorum. Hızlı oluşum tamamen doğal bir şey. Bir insanda bu özellik ya vardır ya yoktur. Bende de bu şekilde var" diye konuştu. Cavanda, hedeflerinin sorulması üzerine de "Daha çok oynamak ve daha iyi hale gelmek benim ilk hedefim. Sonrasında ise Avrupa'ya gitmek istiyorum" yanıtını verdi.

Trabzonspor, Akhisar provasını U21 ile yaptı

Trabzonspor, ligde deplasmanda oynayacağı Akhisar Belediye maçının hazırlıklarını dün Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde U21 takımıyla yaptığı hazırlık maçıyla sürdürdü. Onur (Esteban), Salih Dursun, Bosingwa (Akakpo), Douglas, Musa (Cavanda), Fatih (Aytaç), Okay (Abdülkadir), Erkan Zengin, Marko Marin (Yusuf Yazıcı), Sefa (Ramazan), Muhammet Demir (Muhammet Beşir) kadrosuyla mücadele eden Trabzonspor, maçı 3-1 kazandı. Golleri Cavanda, Muhammet Demir ve Salih atarken, U21 takımının tek golü Furkan'dan geldi.

Hami Mandıralı'dan yeni stoper arayışları

Kupadan elendikleri Akhisar Belediye maçında stoperde Salih-Musa ikilisini tercih etmesi nedeniyle büyük eleştiri alan Trabzonspor'da teknik direktör Hami Mandıralı, yeni arayış içine girdi. U21 maçında dün ilk yarıda savunmada Douglas-Bosingwa, ikinci yarıda Akakpo-Douglas'ı denedi. Bosingwa başarılı performansıyla göz doldurdu.

Eksik futbolcuların fazlalığı can sıkıyor

Trabzonspor'da teknik direktör Hami Mandıralı'yı Akhisar maçı öncesi düşündüren en önemli konuların başında eksik oyuncuların fazlalığı geliyor. Sakatlıkları süren Güray, Mehmet Ekici, Mustafa Yumlu ve Cardozo'nun yanı sıra hasta olan Özer, Yusuf ve Aykut ile cezalı Cavanda pazar günkü maçta forma giyemeyecek.

Kaynak : Yeni Şafak