Trabzonspor'un gelecek sezon hem sportif açıdan hem de mali tablo açısından kadroda düşünmediği oyuncular Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi'nde yardımcı antrenör nezaretinde çalışmalarını sürdürüyorlar.

Sefa, Yatabare, Musa ve Douglas sabah yapılan çalışmada yer alırken, kadro dışı bırakılan oyuncularla birlikte antrenmana çıkan Cavanda ise izinsiz olarak bugünkü antrenmana katılmadığı öğrenildi. Cavanda'nın düğünleri olduğu gerekçesiyle şehirden ayrıldığı belirtildi. Cavanda ile birlikte izinsiz olarak çalışmalara katılmayan oyuncularla ilgili olarak noter tespiti yaptırdığı da ifade edildi.

Yıllık ücret nedeniyle gitmiyorlar
Trabzonspor'un önümüzdeki sezon kadro planlamasında düşünülmeyen oyuncular, aldıkları yıllık ücretler nedeniyle takımdan ayrılmaya sıcak bakmıyor. Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharem Usta ve Teknik Direktör Ersun Yanal, gelecek sezon kurulacak takımla ilgili olarak vardıkları fikir birliği doğrultusunda hareket etmesine rağmen, yolların ayrılması yönünde karar verilen oyuncularla ilgili olarak ise Karadeniz ekibi şimdiye kadar somut bir adım atamadı. Bordo-mavili kulübün önündeki en büyük engel ise oyuncuların aldıkları yıllık ücretler ve talip olan takımların Trabzonspor'dan kazandıkları ücretin altında ücret vermeleri söz konusu transferlerin önündeki en önemli etken olarak duruyor.

Gönderilecek oyuncular
Bordo-mavili takımın göndermek istediği oyuncularla garanti para üzerinde sözleşme yapması, bu oyuncuları göndermekte büyük bir sıkıntı yaşanmasına sebep oluyor.


Cardozo, Douglas, Cavanda, N'Doye, Sefa, Özer, Erkan Zengin, Yatabare gibi oyuncuların Trabzonspor'a yıllık maliyeti 35 milyon TL'yi aşarken, söz konusu oyunculara talip olan kulüpler Trabzonspor'un altında yıllık ücret vermesi nedeniyle bu futbolcular bordo-mavili takımdan ayrılmaya sıcak bakmıyorlar. Söz konusu oyuncuların takımda kalması halinde Trabzonspor, Douglas'a 1 Milyon 550 bin Euro (4 milyon 950 bin TL), Cavanda 875 bin Euro ( 2 milyon 800 bin TL), N'Doye 2 milyon 500 bin Euro ( 8 milyon TL) , Cardozo (8 milyon TL) , Yatabare 1 milyon Euro (3 milyon 200 bin TL) Sefa Yılmaz 3 milyon 744 bin TL, Özer Hurmacı 3 milyon TL, Erkan Zengin 1 milyon 600 bin Euro (5 milyon 150 bin TL) ödemek zorunda kalacak.


(Yenişafak)