Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un yönetimi bu transferden 20-25 milyon Euro arası rekor gelir bekliyor.

Fanatik'te yer alan habere göre; Yaz döneminde Bordo Mavili takımda ayrılmasına kesin gözle bakılan Uğurcan Çakır’ın Avrupa’dan pek çok talibi var. 

Özellikle Inter, milli file bekçisiyle yakından ilgilenirken; Premier Lig ekibi Liverpool da harekete geçme kararı aldı. Geçtiğimiz sezondan bu yana Uğurcan’ın maçlarını takip eden İngiliz devinin Trabzonspor’a teklif yapacağı ifade ediliyor.

Daha önce aracılar vasıtasıyla nabız yoklayan İngiliz ekibi, Karadeniz ekibinin kapısını çalmaya hazırlanıyor. Alisson’un forma giymediği maçlarda kalede sıkıntı yaşayan ve Brezilyalı file bekçisiyle rekabet edebilecek üst düzey bir isim arayan Liverpool, Uğurcan’da karar kıldığı da çıkan haberler arasında.

Bordo Mavili kulübün, bu yönde bir teklif yapılması halinde Haziran ayında düzenlenecek EURO 2020’yi beklemeyecek ve yıldız kaleciyi hemen satacağı öne sürülüyor.

20 milyon Euro civarı bir rakamın önerilmemesi durumunda ise Uğurcan’ın A Milli Takım formasıyla şampiyonada vitrine çıkacağı ve rakamların yine bu seviyelere ulaşabileceği öngörülüyor.

Uğurcan Çakır’ın satılması halinde Trabzonspor kaleye takviye yapacak.

Yerli bir file bekçisini renklerine bağlamayı hedefleyen Karadeniz ekibinde teknik direktör Abdullah Avcı’nın 1 numaralı hedefi Mert Günok olduğu iddia ediliyor.

Başakşehir’den eski öğrencisini kadroda düşünen Avcı, Uğurcan’ın transferi durumunda görüşmeleri bizzat yürüteceği ve Mert’in yanı sıra Kayserispor’un genç kalecisi Doğan Alemdar ve Göztepe’den İrfan Can Eğribayat'ın da listede olduğu belirtiliyor.

Ancak Avcı'nın tecrübesi nedeniyle Mert Günok’a daha sıcak baktığı da çıkan haberler arasında yer alıyor.

Kaynak: NTV Spor