Ersun Yanal, A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'na katılma hakkı elde edememesi yönündeki düşüncelerine ilişkin bir soru üzerine; "Bu konu aslında çok derin ve önemli konu. Bizim burada yüzeysel cevaplarla sonuç almamız ya da doğru adreslere, neticelere varmamız mümkün değil. Çok derin bir konu ama basitçe bir şey söylemek gerekirse bana göre gidemememiz sürpriz değil. Ancak akşamki sonucun Türkiye'de olması üzücü. Gidemememiz konusunda çok sürpriz olduğunu düşünmüyorum. Sonuç, gidişat bunu zaten belli ediyordu." dedi.

Sonucu sadece şu an kadroda bulunan oyunculara yüklemenin doğru olmadığını dile getiren Yanal, şöyle devam etti:
"Onları acımasız şekilde eleştirirsek sonucun önüne atmak büyük haksızlık. Bu sadece oyunculara bağlanacak bir şey değil. Orada çok değerli, ülke futboluna çok ciddi katkıda bulunmuş ve bulunmaya devam edecek oyuncular var. O yüzden burada en büyük haksızlığı bu kadroda bulunan oyunculara yaparak aslında yanlış bir yol çizmiş oluyoruz. Bunu hep beraber oturup bütün paydaşlarla paylaşmak ve doğruyu bulmak en mantıklı yol olacak. Oyuncuların geçen akşam yaşadıkları travmayı göz önünde bulunduracak olursak, onlar sadece olayın parçalarından bir tanesi, daha büyük parça olarak görüp sorumluluğu birçok kişinin paylaşması gerekiyor. Bu çocukları yerden yere vurmak hiç doğru bir şey değil. O zaman çuvaldızını kime batıracağız? Çuvaldızı batıracak kişiyi doğru seçmek lazım. Kişileri, kurumları doğru seçmek gerekir.

Burak Yılmaz hakkında da önemli açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam; "Burak Yılmaz geldiği günden bu yana sakat sakat oyunuyor. Sonrasında kas yaralanması oldu. Milli takımda büyük fedekarlıklar yaptı. Bizde antrenman yapamadan Beşiktaş maçına çıktı. Kariyerine zarar verebilecek derece sakatlık risklerini göze aldı. Şimdi de sakatlığa daha dayanamadığı için hocasından izin aldı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Trabzonspor Resmi Web Sitesi