Samorin kampında yaptığı antrenmanlarda zaman zaman neşeli anlar yaşanan Trabzonpor’da takıma bölünerek yapılan çalışmalarda rekabetin üst seviyeye ulaştığı dikkati çekiyor. Kazanan takımlar büyük sevinç yaşarken kaybedenler ise cezalandırılıyor. Oyuncularını sık sık uyaran Ersun Yanal, takımına şunları söylüyor:

UĞUR DEMİROK: “KARŞI EKİBE GEÇMEK İSTİYORUM”
Bu arada bordo mavililerin 2 gruba ayrılarak gerçekleştirdiği antrenman sırasında 2 defa hava topu mücadelesinde kaybeden Uğur Demirok, ilginç bir espriyle Ersun Yanal’a, “Hocam, transfer olmak istiyorum. Karşı tarafa geçeyim” dedi. Uğur Demirok’un bu sözleri gülüşmelere sebep oldu. Ardından bu defa Uğur, yer aldığı takımın kazanması üzerine ıarkadaşları Yusuf Erdoğan ve Yusuf Yazıcı’yla birlikte kutlama yaptı.

AYTAÇ İLE BATUHAN ÖNE ÇIKIYOR
Trabzonspor’da Samorin kampında öne çıkan isimlerin başında Aytaç Kara ile Batuhan Artaslan geliyor. Sezon bitiminin ardından tatilini çalışarak geçiren ve kampa hazır gelen Aytaç, teknik direktör Yanal’ın en çok dikkatini çeken isimlerden biri oldu. Geride kalan sezonda 1461 Trabzon’da forma giyen ve bordo mavili takımın kamp kadrosuna dahil edilen genç oyuncu, her geçen gün takıma daha da ısınarak antrenmanlarındaki gayretiyle öne çıkıyor. Batuhan ise özellikle attığı paslar ve isabetli şutlarıyla dikkat çekiyor.

GİDECEKLERE YOL GÖRÜNDÜ
Bu arada Trabzonspor’da iç transferde hareketlilik başladı. Bordo mavililerin, yeni sezonda kadroda düşünmediği oyunculardan İshak Doğan ile sözleşmesini feshetme konusunda anlaşma sağladıktan sonra, Özer Hurmacı ile de yollarını ayırmaya hazırlandığı öğrenildi. Özer ile de sözleşmesini karşılıklı feshedecek olan bordo mavililer, iki oyuncudan da kasasına bonservis bedeli koyamayacak.

Sefa Yılmaz, Musa Nizam, N’Doye ve Yatabare gibi oyuncuları da elinden çıkarmayı planlayan Trabzonspor, bu oyunculardan da istediği rakamları kazanamaması durumunda aynı yolu izleyecek. Gelecek sezon için kadrodaki oyuncu sayısını asgari seviyeye indirmeye ve giderleri de azaltmaya çalışan bordo mavililer, takımdan göndermek istediği diğer isimler olan Cardozo ve Erkan Zengin’den ise önemli bir gelir sağlamadan anlaşma yapmaya sıcak bakmadığı belirtildi.“Takım olmak istiyorsak aynı anda üzülüp, aynı anda sevinmeliyiz. Sevinçlerimizin coşkusunu herkes görmeli. Kampların ve antrenmanların da en önemli amacı takım olgusunu artırmaktır. Şu an bu nokta da önemli aşama kaydettiğimizi düşünüyorum ESTEBAN ELDİVENLERİ ÇOK İSTİYOR

Trabzonspor’a transfer olduğu günden itibaren gerek ödemeler, gerek antrenman programları, gerekse de oynamadığı dönemde hiçbir sorun çıkartmayan ve tam bir profesyonel tavır sergileyen kaleci Esteban Alvarado, bu duruşuyla hem yönetimin hem de taraftarın gözüne girdi. Onur’un yokluğunda Slovakya kampına da zamanında katılan ve oldukça istekli gözüken Esteban Alvarado, yeni kaleci antrenörüyle de uyum sağladı. Antrenmanların da en neşeli isimleri arasında yer alan Esteban, gelecek sezon için forma kapma yarışına gireceği kaptan Onur’ı da zorlayacağını gösteriyor.

Onur ile yaşadıkları rekabetin dışında çok iyi dost olduklarını ifade eden Estaban, “Hocamız kimi daha iyi görürse o oynayacaktır. Ben kampı en iyi şekilde değerlendirip bir adım öne geçmek istiyorum. Genç kaleci arkadaşlarımız da gerçekten çok yetenekli. Kısacası Trabzonspor’un kalesinin gelecek sezon gerçekten çok kaliteli isimlere teslim edileceğini söyleyebilirim” dedi.