Ligin ilk yarısında ligde tutunmanın hesaplarını yapan Trabzonspor, ligin ikinci yarısında yakaladığı çıkışla UEFA Avrupa Ligi'ne katılma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Zirveye doğru tırmanışını sürdüren bordo-mavililer, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye her geçen hafta bir adım daha yaklaşıyor. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Antalyaspor engelini 3-0'la geçerek hem yakın takipçisini geride bıraktı hem de derbi haftasında zirveye bir adım daha yaklaştı.

2017 yılında tek mağlubiyet aldı

2017’de oynadığı 12 karşılaşmada 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan bordo-mavililer, ligin ikinci devresinde 29 puan topladı. Genel tabloda ise 14 galibiyet, 9 mağlubiyet ve 5 beraberliği bulunan Ersun Yanal’ın takımı, 47 puanla Galatasaray’ın 2 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor. Karadeniz ekibi, kalan 6 maçta istikrarlı yükselişini devam ettirerek rakiplerinin de puan kaybetmesiyle Avrupa yoluna girmenin hesaplarını yapıyor.

Fikstür avantajı Trabzonspor’da

Bordo-mavililer, Avrupa kupaları yolunda Galatasaray ve Fenerbahçe’ye göre fikstür avantajına sahip. Gençlerbirliği ve Kayserispor maçlarını üst üste evinde oynayacak olan Karadeniz ekibi, bu maçları kazanarak rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Bordo-mavililerin ilk hedefinde ise arasında 2 puanlık farkın bulunduğu Galatasaray. Ersun Yanal ve oyuncuları ortaya koydukları performansla aradaki puan farkını eritmeye başarırken, bundan sonraki süreçte sarı-kırmızılı takımı gerisine almayı planlıyor. Trabzonspor, ligin geri kalan bölümünde sırasıyla Gençlerbirliği, Kayserispor, Adanaspor, Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Burasspor ile oynayacak. Söz konusu maçlarda bordo-mavililer Adanaspor ve Fenerbahçe deplasmanlarına gidecek.

2017 yılının en az gol yiyen takımı

Trabzonspor, kalesinde gördüğü 7 golle ligin ikinci yarısında en az gol yiyen takım oldu. Söz konusu dönemde lig lideri Beşiktaş 8 ve 2. sıradaki Medipol Başakşehir 9, Fenerbahçe 14 ve Galatasaray ise 17 gol gördü.