Trabzonspor Başkan Adayı Celil Hekimoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PDFK) Gaziantepspor maçı sonrası Trabzonspor'a ve yöneticilere verdiği cezanın çok ağır olduğunu söyledi. Hekimoğlu, cezaların Tahkim Kurulu'nda düzeleceğine inandığını belirtti. Trabzonspor Başkan Adayı Celil Hekimoğlu, Gaziantepspor maçı sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Adaylık sürecini de değerlendiren Hekimoğlu, amaçlarının camiayı yeniden toparlamak olduğunu vurguladı. Trabzonspor başkan adaylığı ile ilgili olarak bir yıldır çalıştığını belirten Hekimoğlu, "Camiadan çok güzel tepkiler aldık. Bu aldığımız tepkiler bizi şevklendirdi. Camiamızdan çok büyük destek görüyoruz. Bütün amacımız Trabzonspor değerlerini bir arada tutmak. Olabildiğince üst düzey birlikteliği yakalamaya çalışıyoruz. Gerçekten Trabzonspor'un bugün geldiği ortamda ağır mali sorunların, dağınıklığı çözebilmesinin tek yolu, bütünlüğü ve birlikteliği sağlamaktır. O anlamda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Çok iyi bir ekiple beraber 9 Kasım Pazartesi günü adaylığımızı resmi olarak açıklayacağız" diye konuştu.

"BİRLİKTELİĞE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Hekimoğlu, bordo-mavili ekibin ihtiyacının para olmadığını vurgulayarak, "Ama bundan daha önemlisi birlikteliğe ihtiyaç duyduğunu yaptığımız çalışmalarda tespit ettik. Çok bölündük, çok parçalandık. İnsanlar artık maça gelmiyorlar. Trabzonspor'u takip etmiyorlar. Camiada saygınlık kalmadı, azalmaya başladı. Bunları hep düzeltmemiz lazım, yapacak çok işimiz var. Trabzonspor çok büyük bir camiadır hep beraber olursa bu işin altından kalkar. Herkesin özlediği Trabzonspor tekrar geri gelir" ifadelerini kullandı.

"YÖNETİCİLERİN EYLEMLERİNİ KABUL ETMİYORUM"

PDFK'nın verdiği cezaların çok ağır olduğunu belirten Hekimoğlu, "Adam mı öldürdüler diyesi geliyor insanın. Umarım tahkim kurulunda bu cezalar düzelir. Yöneticilerimizin yaptığı eylemleri de ben kabul etmiyorum, doğru değil. Hakem hata yapmıştır ama bu tür davranışlar bize hiç yakışmıyor. Sezon başında beri Trabzonspor sanki bilinçli, programlı olarak maçlarda haksızlığa uğruyor. Bunu bütün spor kamuoyu kabul ediyor ama bu tepki böyle olmamalıydı. Son bir haftadır Trabzonspor'un mağduriyeti değil de hakemlerin mağduriyetini konuşur hale geldik. Halbuki burada gerçek mağdur Trabzonspor'dur. Yöneticilere burada düşen hakkımızı savunmaktır ama bunu yapamadılar. Trabzonspor'u haksız duruma düşürdüler. Hiç şık olmamıştır. PDFK'nın vermiş olduğu ceza çok ağırdır. TFF Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta'ya verilen cezayı anlamıyorum. İbrahim Bey de çok büyük bir baskı altında. Çok zor durumda kalmış bir arkadaşımız. İyi niyetli olarak bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ona verilen cezayı anlamakta güçlük çekiyorum" şeklinde konuştu. - TRABZON