Trabzonspor'da bugün yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yönetim kurulunun mali ve idari yönden ibra edilmesinin ardından söz alarak üyelere hitap eden bordo-mavili kulübün Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

"TRABZONSPOR TÜRKİYE'YE REZİL OLMUŞTU"

Hacıosmanoğlu, daha önceki genel kurullardaki ibra oylamalarına değinerek, "Eski başkanımız Sayın Sadri Şener'i ibra etmeyeceklerdi, kürsüden çıktım dedim ki: 'Nuri Albayrak başkanımıza bu yapıldı. Trabzonspor Türkiye'ye rezil olmuştu. Yakışmamıştır. Başkanımızı burada oylayalım bir rezillik daha yaşamayalım. Bu genel kurullarda hangi başkanın ibrası edilse temiz manası çıkmaz, edilmezse pis manası çıkmaz" ifadelerini kullandı.

"LÜTFEN GELİP BENİ İNCELEYİN İSTEDİM"

İbrahim Hacıosmanoğlu, "Bu kulüpte görev alanlar gelip inceler. Varsa bir yanlış götürüp savcının önüne koyar" şeklinde daha önce yaptığı açıklamaları da hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben göreve geldiğim zamanda inceletmedim. Benden önce mevcut başkan görevdeyken İçişleri Bakanlığı'nın müfettişlerinin hazırladığı raporu hukukçu arkadaşlarımla götürüp savcının önüne koydum. Bakın aynı şeyleri bizimle ilgili de söylediler. 'Kulübün parasını yiyor' dediler. Şimdi hukukçu arkadaşlara söyledim. Dilekçeyi buradan okuyacaktım size. Herhalde ya bir sene ya da 8 aydır, kendi elimle İçişleri Bakanlığı'na o şaibelerin ortada dolaştığı dönemde bakanlığa kendi adımla dilekçe verip; 'böyle böyle şaibeler basında benim adıma yer alıyor, lütfen gelip beni inceleyin istedim.' Bu dilekçeyi kendim içişleri Bakanlığı'na verdim."

"TRABZONSPOR BİZİM NAMUSUMUZDUR"

"Trabzonspor bizim namusumuzdur diyoruz" diyerek sözlerine devam eden Hacıosmanoğlu, "Kim Trabzonspor'un bir lirasını yiyorsa yediriyorsa namussuzun dik alasıdır. Cenab-ı Allah yarın yapılacak seçimde Trabzonspor'u hedefine taşıyacak başkan adayına başkanlığı nasip etsin. Buradan ben kendisine de rica ediyorum. Kendim İçişleri Bakanlığı'na dilekçemi verdim. Müfettişleri beni incelesin diye. Kim başkan olursa, bunun önünü açanda benim. Eski başkanı savcılığa verende benim, suç duyurusunda bulunanda benim. Kim kazanırsa gelsin. Didik didik araştırsın, neyimi buluyorsa gidip savcının önüne koysun. Çıkıp onun hesabını vermek bir adam olarak da, bir Trabzonspor sevdalısı olarak da benim görevimdir" diye konuştu.

ALİ KEMAL BAŞARAN: "ÇOK HAKSIZLIĞA UĞRADIK"

Kulüp Asbaşkanı Ali Kemal Başaran ise görev süresi boyunca çok ağır ve haksız eleştirilere uğradığını, bu durumun kendisini üzdüğünü söyledi.
Kendisine göre yüreğindeki Trabzonspor sevgisinin hiç kimsede olmayacağını belirten Başaran, "Kim kazanırsa kazansın ölçüyü aşan sözlerle hiç kimseyi yaralamasın. Trabzonspor yöneticiliğini bıraktım, yüreği yaralı bir insanım. Keşke baştan girmeseydim diyorum ama kalbimde söylüyorum da, yüreğimde tek şey Trabzonspor'a hizmet etme aşkıydı. Üzgünüm. İnşallah gelecek olan başkan kardeşlerimiz bu işleri iyi yapar, onu yıpratmadan yürürüz diye düşünyorum" dedi.

GENEL KURULDA İLK GÜN TAMAMLANDI.

Trabzonspor'da gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurulun ilk günü tamamlandı. Yarın gerçekleştirilecek kongrede ise genel kurul üyeleri Trabzonspor'un yeni başkanını belirlemek için sandığa gidecek. Trabzonspor kongre üyeleri 3 başkan adayını dinledikten sonra açılacak olan 20 sandıkta oy verme işlemine geçecek. Sandıklarda oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erecek.