Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor, evinde Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Mücadele sonrasında oyuncular ve taraftarlar hakem Süleyman Abay'a tepki gösterirken, bir eleştiri de Bordo Mavili takımın sportif direktörü Süleyman Hurma'dan geldi.

"Bu arkadaş hakemliği beceremiyor"

Süleyman Hurma "Hakem hakemliği yapamadı. Bu arkadaş hakemliği beceremiyor. Demirören saygılı konuşulmasını istiyor. Kendi Beşiktaş başkanıyken saygılı mı konuşuyordu? Şov yaparak hakemliği bırakan var. Hakemliği bırakan arkadaş da 10 senedir milleti telef etti. Önemli olan yapamadığın anda bırakmaktır." ifadelerini kullandı.

"Birinin adam gibi demesi lazım"

Hurma, "Çıkıp birinin adam gibi demesi lazım. Böyle şov yaparak hakem bırakmakla olmuyor. O bırakan arkadaşımız da 10 küsur senedir hakemlik yapıyor. 10 küsur senedir telef etti milleti. Zorla hakemlik yaptı. Zorla yaptı. Şimdi döndü ben pozisyonu seyrettim de bıraktım hakemliği. Böyle bir şey yok. 1. senende bırakacaktın hakemliği. Ya da o düzeye gelmeyecektin. Bu düzey meselesi. Kontrol meselesi. Konuşulması gereken o kadar çok şey var ki.. Terbiyeli gidildi. üzülmüşken nasıl laf söylenir bilmiyorum. Cüneyt Çakır dünyanın en iyi hakemlerinden bir tanesi. O pozisyonu kaçıracağını hiç düşünmüyorum. Hayatımda ne zaman iyi bir şey olsa Cüneyt Çakır geldi. Orada öyle burada böyle. Seyrediyoruz bütün maçları. Biz de hayatımız sabahtan akşama kadar maç seyretmekle geçiyor" diye konuştu.