Kulüp açısından tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Trabzonspor, Fenerbahçe maçına farklı hazırlanıyor. Yabancı futbolcuların ekonomik sorunlar sebebiyle tek tek ayrılmaları ve başkanlık seçimi nedeniyle ciddi problemler yaşayan bordo-mavililerde kaptanlar sorumluluğu aldı.

Özellikle kaleci Onur Kıvrak, hem derbilerin havasını çok iyi bilmesi hem de takımın en eski isimlerinden biri olmasıyla adeta dümene geçti. Ayrıca Gençlerbirliği maçında galibiyeti getiren Mehmet Ekici de İstanbul’daki zor mücadelede Sadi Tekelioğlu’nun en ciddi kozlarından biri olacak.

Kanat oyuncusu Erkan Zengin, stoperlerde Mustafa Yumlu ve Aykut Demir, takım içerisinde sorumluluğu alan isimler. Orta sahada Mbia ve Okay Yokuşlu ikilisi de Tekelioğlu’nun planlarında büyük önem arz ediyor. Yaklaşık 18 yıldır rakibine karşı deplasmanda söz geçiremeyen Trabzonspor takımı, zorlu günlerde alınacak 3 puanla, camiaya temiz bir sayfa açtırmanın hesaplarını yapıyor.

‘Maçtan sonra üçlü’

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında bugün deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Trabzonspor, İstanbul’a geldi. Trabzon’dan kalkan özel uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen bordo-mavili kafile, alandan otobüsle konaklayacağı otele hareket etti. Kafilede Musa Nizam, Esteban ve Deniz Yılmaz yer almadı.

Karadeniz temsilcisini havalimanında çok sayıda taraftarı karşıladı. Futbolculara sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, takım kaptanı Onur Kıvrak’a, “Onur buraya, üçlü çektir tayfaya” diye tezahüratta bulundu. Bunun üzerine otobüsten inen deneyimli kaleci, taraftarlara “İnşallah maçtan sonra hep beraber üçlü çekeceğiz” dedi ve otobüse bindi. Emniyet güçlerinin havalimanında yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Dostluk mesajı

Samsun’un Atakum İlçesi’ndeki Yaşam Park’ta çeşitli faaliyetlerde bulunan engelli vatandaşlar, Spor Toto Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesinde sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu göstermek için formalarını giydi. Trabzonsporlu ve Fenerbahçeli engelli taraftarlar, kritik karşılaşma öncesinde ortamın gerilmemesini, bitiminde de sadece sahadaki futbolun konuşulduğu bir derbi maçı izlemek istediklerini dile getirdi.