Bordo-Mavililer transfere doymuyor. Bero, Durica, Sheydaev ve İbanez’in ardından Fırtına’nın imza attırdığı son isim sol kanat oyuncusu Fabian Castillo olmuştu. Yönetim, Kolombiyalı’nın işini bitirdikten sonra gözünü listedeki diğer isimlere çevirdi. Ersun Yanal’ın talebi doğrultusunda sağ kanada da takviye yapmak isteyen Bordo-Mavililer, oyuncu izleme komitesinin raporuyla Jody Lukoki için harekete geçti.

3 maçta 3 golü var


Ajax altyapısından yetişen 23 yaşındaki futbolcu, Bulgaristan’ın Ludogorets takımında forma giyiyor. Bu sezona müthiş bir başlangıç yapan Lukoki, Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında oynadığı 3 maçta 3 gol atıp, 1 de asist yaptı.

Başarılı futbolcu, geçtiğimiz sezon teknik direktör Dermendzhiev ile zaman zaman sıkıntılar yaşadığı için kulübünden ayrılmak istiyor. Bu sezon daha fazla forma giyse de daha büyük bir takıma gitme isteği değişmedi.

Yetişmek çok zor!


Trabzonspor’un Bulgar ekibiyle Lukoki için pazarlıklara başladığı öğrenildi. Ludogorets’in geçtiğimiz sezon 1 milyon Euro’ya aldığı 23 yaşındaki futbolcu için 2 milyon Euro istediği belirtildi. Yönetim bu rakamı 1.5 milyon Euro’ya çekmeye çalışıyor.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde doğan Lukoki, Hollanda Milli Takımı’nın alt yaş kategorilerinde görev yaptıktan sonra milli takım tercihini anavatanından yana kullandı. Yıldız futbolcu sağ kanadın yanı sıra solda da görev yapabiliyor. Rakipleri, son derece süratli olan Kongolu futbolcunun hızına yetişmekte zorlanıyor.

Başarılı oyuncu, sağ kanatta çizgiye yakın oynamak yerine, daha çok ceza sahasına bindirme yapmayı seviyor. 

Kaynak : Fanatik