Süper Lig'in 24. haftasında oynanan Trabzonspor-Beşiktaş maçını izlemeye gelen Fransız gözlemciler 3 Trabzonsporlu oyuncu için rapor hazırladılar.
Fransız ekibi Olympique Lyon'dan Karadeniz ekibin genç yıldızı Yusuf Yazıcı'yı izlemeye gelen gözlemciler, 65. dakikada Olcay Şahan'ın yerine oyuna giren Yusuf Yazıcı için olumlu görüş bildirmedikleri ve izlemeye devam edecekleri öğrenildi.Gözlemcilerin Trabzonsporlu Abdülkadir Ömür ve Okay Yokuşlu'yu çok beğendikleri öğrenildi.
Özellikle Okay Yokuşlu'nun savunma özellikleri ve hava toplarındaki hakimiyeti Olympique Lyon gözlemcilerini etkiledi. Aynı bölgede Tousart (20) ve Dombele (21)'yi kullanan ancak daha tecrübeli bir isim arayan Bruna Genesio'nun da Yokuşlu'ya sıcak baktığı belirtildi. Okayİngiltere'den West Bromwich Albion da istediği öğrenildi.

Abdülkadir Ömür'ün de bireysel performansından etkilenen gözlemciler, takım oyunu eksiği bulunmasına rağmen 'Messi'nin Anadolu versiyonu' dedikleri Abdülkadir Ömür için 'İleride Fekir ya da Depay'ın yerini doldurabilir' yönünde görüş bildirdikleri öğrenildi.

Bordo-Mavililer'in Yusuf YazıcıAbdülkadir Ömür ve Okay Yokuşlu'dan 30 milyon Euro civarında bir gelir elde etmesi bekleniyor.

Kaynak : Sabah