rabzonspor Başkanı Muharrem Usta, NTV ve NTV Spor'un ortak yayınında Oğuz Haksever'in konuğu oldu, Usta, gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

''OKUMA YAZMA BİLEN HERKES ŞİKE KONUSUNU HALLEDEBİLİR''

Muharrem Usta: "Şike gibi çok önemli bir konuyu, 15 Temmuz sürecinin ardından konuşmak bizim de hoşumuza gitmiyor." diye konuşurken "Şike, bir maçın sonucunu etkilemeye çalışmaktır. Sonuç değişmiş, değişmemiş önemli değildir." ifadelerine yer verdi. Ayrıca Usta, "Okuma yazma bilen herkes, TFF ve CAS'ın verdiği kararları okuduğunda, "sportif açıdan" şike konusunu halledebilir." dedi.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki konunun şike ve sportif konu olduğuna dikkat çeken Usta, "Aziz Bey’in televizyona çıkıp verdiği beyanatlar sonucunda 4 kulüp yöneticisi kendini bir anda PFDK’da buldu. Bir anda kulüplerin birlik beraberlik durumunda olması gereken bir dönemde ortam toz duman oldu" diyerek Aziz Yıldırım'ı eleştirdi.

''SPORTİF YARGILAMA BAMBAŞKA BİR ŞEY''

Fenerbahçe ile aralarındaki ilişkiye de değinen Usta, "Bizim Fenerbahçe ile aramızda ceza hukukunu ilgilendiren bir sorun yoktur. FETÖ, F.Bahçe'yi ele geçirmeye çalıştıysa, kumpas kurulmuşsa, biz onların yanındayız. Ama sportif yargılama bambaşka bir şey" derken "Biz sportif açıdan bakıyoruz konuya. Onu anlatacağım, sportif yargılamada şikeyle ilgili bir durum varsa, bu yargıyı yapanlar bu konuda tatminse, hemen karar veriliyor" diye sitem etti.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında konunun sportif bir konu olduğunu üstüne basa basa vurgulayan Usta,"TFF, Fenerbahçe'yi yollamama seçeneğini kullanıyor. Çünkü dönemin başkanı M. Ali Aydınlar, Fenerbahçeli. Koruyor kulübünü...Bunu Mehmet Ali Aydınlar'ı yargılamak için söylemiyorum. Ben de başkan olsam, Trabzon'u korumak için elimden geleni yapardım" diye konuştu.

Bu kararın kuruldan geçmeyince Mehmet Ali Aydınlar'ın TFF'den istifa ettiğini öne süren Usta, "Şike sahaya yansıdı mı, yansımadı mı.. Sonuç değişti mi, değişmedi mi? Bunların hiç önemi yok! Teşebbüs yeterli, şikedir! Ben Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğuna inanıyorum! Ama şike teşebbüsünü bu örgüt yaptırmıyor Fenerbahçe'ye. Bu olaylar olurken örgüt bunlara denk geliyor ve ortaya çıkıyor." diye konuştu.

"UEFA TFF'DEN FENERBAHÇE İLE İLGİLİ 3 ŞEY İSTİYOR"

3 Temmuz sonrası sürece de değinen Usta, "Ağustos’ta TFF, ortaya çıkan sorunlar nedeniyle UEFA Türkiye masası şefi de, Trabzonspor’un başvurularıyla Türkiye’ye incelemeye geliyorlar. Bu incelemeler sonucunda şu tablo ortaya çıkıyor; TFF, bir karar vermek zorunda kalıyor.UEFA, TFF’ye yazı yazıyor, '24 Ağustos’tan önce Türkiye’de şike ile ilgili çok ciddi sorunlar var' diyor ve TFF’den Fenerbahçe ile ilgili 3 şey istiyor.

O dönem TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar. Bir; diyor ya Fenerbahçe’ye söyleyin kendisi karar versin. 1 yıl Avrupa’ya gelmesin. İki, eğer ki Fenerbahçe kendisi karar vermezse, şimdi diyor sana söylüyorum; TFF o zaman sen gönderme fakat Fenerbahçe’ye 3 yıl ceza vereceğim. Üç, eğer ki sen de bu konuda karar vermezsen Türkiye’ye Avrupa’da 5 yıl ceza veririm, Fenerbahçe’ye 7 yıl ceza veririm" açıklamasında bulundu.

''FENERBAHÇELİLER HİÇBİR ZAMAN BU TAPELERİ REDDETMEDİLER''

Fenerbahçe'nin şikeyi reddetmediğini ifade eden Usta, "Fenerbahçeliler hiçbir zaman bu tapeleri reddetmediler. Biz konuşmadık demediler. "Tapelerde şike yok ki" dediler.Dinlemeler usulsüz olabilir. Ama konuşmalar olmuş mu olmuş. Tapeler bizim değil demediler." diyerek yeni bir tartışma başlattı.

"At izi it izine karışmış bir dünyayı konuşuyoruz" diyen Usta, "Sadri Şener'in avukatları da, Fenerbahçe'yi mahkum edenler de, mahkumiyetten kurtaranlar da FETÖ'cü çıkmış durumda.Ne Fenerbahçe camiası FETÖ'cüdür, ne Galatasaray camiası, ne Trabzonspor camiası... Böyle bir şey olabilir mi?" diye futbola karışan siyaseti özetledi.

HEDEF, ŞAMPİYON OLACAK KADRONUN İSKELETİNİ KURMAK

N'Doye, 2 yıllık maaşında toplam 1.6 milyon Euro indirimde bulunarak takımda kaldığı söyleyen Usta, bu sezon ki tek hedeflerinin gelecek yıl şampiyon olacak kadronun iskeletini kurmak olduğunu da sözlerine ekledi.

"Loca almaya biz başladık. En pahalı localardan 10'unu biz yöneticiler aldık. 3.5 milyon! Ersun Yanal da aldı, kaptan Onur da! Mustafa Akbaş, Mustafa Yumlu ve Zeki.. Bunlar hep eleştiriliyor. Onlar da bir loca aldılar birleşip! En pahalılardan!" diyerek oyuncularını ve antrenörünü öven Usta, "Toplamda 45 locadan 17 tane kaldı. Hadi arayın, alın... Telefonum açık..." diyerek taraftara açık çağrı yaptı.