Bordo-Mavili kulübün patronu Muharrem Usta, hem günü değerlendirdi hem de geleceğe dair önemli tespitlerde bulundu. 

Türkiye Kupası’na veda etmelerine camia gibi kendilerinin de çok üzüldüğünü belirten Başkan, “Bunlar öngördüğümüz sıkıntılardı. Ekonomide olduğu gibi sportif olarak da her şeyin bir günde düzeleceğini tahmin etmiyorduk. Yeni bir yola girdik. Her şeye hazırlıklı olmamız lazım. Zaten bir çok açıdan dip yapmış bir kulübün gerçekleriyle yüzleşilmesi gerektiğini daha önce söylemiştik” dedi.

‘Elenmek üzüntü verici’

Usta, “Sadece Türkiye Kupası değil herhangi bir turnuvadan Trabzonspor’un elenmesi üzüntü verici olur. Ancak bu yapıya yani futbolcusuna, yönetimine, idari personeline güvenmek zorundayız. Kısa sürede çok önemli adımlar attık. Bu adımların hızlanması lazım. Devamı da temponun artması ve koşmak demek. Bu bir süreç meselesi. Önce yürüyeceğiz, sonra koşacağız. Daha önceki dönemlerde Trabzonspor’un anlık koşmaları oldu. Devamında anlık dibe vuruşları da. Biz sürekli koşmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

‘Bu sezon geçiş sezonu’

Trabzonspor’un 1 numarası sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sezon geçiş sezonu. Ama kimse yanlış anlamasın. İddialarımızdan ve ideallerimizden vazgeçmiş değiliz. Tamamlayabileceğimiz en iyi yerde ligi bitireceğiz. Kalan her maçı kazanmaya talip olan bir Trabzonspor sahada olacak. Mevcutlarımızı değersizleştirmemek gerekiyor. Bunu yaparsak daha önce olduğu gibi kendimize kötülük etmiş oluruz. Mevcutlarımızı yani oyuncularımızı gerçek potansiyeline ulaştırmamız gerekiyor. Bunu yapacağız”