Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, rakipleri ciddiye almak gerektiğini belirterek, kupada doludizgin yollarına devam ettiklerini söyledi.

"Bu tür maçlar gerçekten sıkıntılıdır" diyen Tekelioğlu, "Rakibi ciddiye almak gerekir. İkinci yarının ilk maçıydı. 15 günlük arada normalde 5-6 gün izin olmaz. Yılbaşında yabancıya verince yerliye de vermek zorunda kaldık. İlk yarıda bunun sıkıntısını çektik. İlk yarıda rakibin 3 pozisyonunu onur inanılmaz şekilde kurtardı. Belki de onlardan biri gol olsaydı maç istediğimiz gibi gitmeyebilirdi. İkinci yarı oyuna ağırlığımız koyduk. Zaman zaman iyi oynadık, zaman zaman dengeli maç oldu. Kupa maçlarında bu tür galibiyetler önemlidir. Kazanırsak grup birinciliğini büyük ölçüde kazanma şansımız doğuyordu. Bu da son 16’ya kaldığımız zaman kendi sahamızda oynayabileceğiniz ve büyük takımlarla karşılaşmadan son 4’e kadar gidebileceğiniz anlamına geliyor. Kupada doludizgin yolumuza devam ediyoruz. Sonradan oyuna giren Soner, Ramazan ve Muhammet iyi katkı yaptılar. Mustafa ve Yusuf Bursa maçında cezalı. Adana ile oynanacak rövanş maçında ona göre takım tertibi düşünüyoruz. Buradaki müsabakadan 3 kişiye görev vermeyebilirim" dedi.

Antrenmanlara katılmayan Brezilyalı oyuncu Douglas Franco ile ilgili olarak ise Tekelioğlu, “Douglas herhalde ayrılmayı düşünüyor. Bize de çok fazla bilgi verilmiyor. Bugüne kadar gelmedi. Gelip gelmeyeceği konusunda da çok fazla bilgim yok” ifadelerini kullandı.

İPEKOĞLU: "BİRİNCİ GOLÜ YEDİKTEN SONRA OYUN DİSİPLİNİNDEN KOPTUK"

Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ise, Trabzonspor ile oynayacakları rövanş maçını düşünmediklerini dile getirerek, “Kupa maçlarının gruplara kaldıktan sonra bizim açımızdan önemli olmadığını söylemiştik. Bu maçlarda lig maçlarında süre almayan arkadaşlarımızı oynatmak istiyorduk. Ancak bugün gündüz oynanan grup maçının ardından ilk 2’ye girerek gruptan çıkma şansımız doğdu. Bunu da elimizden tersiyle itmemeyi düşünüyorduk. Bu nedenle ideal 11’imizle sahaya çıktık. Trabzonspor da bugün genellikle ligde görev verdiği oyuncularla mücadele etti. İlk yarıda iyi oynadık. Hatta Trabzonspor’dan daha fazla pozisyon bulduk. 3 tane pozisyona girdik. Ama Onur başarılıydı. İkinci yarıda özellikle birinci golü yedikten sonra oyun disiplininden koptuk. Tabii ki oyun disiplininden koparsanız Trabzonspor gibi bir takım da cezamızı keser. Artık Trabzonspor ile oynayacağımız rövanş maçını da düşündüğümüz yok. Hafta sonu oynayacağımız Şanlıurfa maçına odaklandık” diye konuştu.