Süper Lig'de zirvenin önemli adaylarından biri olarak anılan Trabzonspor, Fenerbahçe'yi de mağlup ederek üst sıralara tutunmayı başardı. Bir maçı eksik olan bordo mavili ekip, 41 puanla liderlik koltuğunda oturan Sivasspor'un üç puan gerisinde 3. sırada yer alıyor. 

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son altı mücadelenin beşinde mağlubiyet görmeyen Karadeniz ekibinin başarısındaki en büyük pay sahibi ise golcü futbolcu Alexander Sörloth oldu. Sezon başında Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace'dan transfer edilen Norveçli golcü, bordo mavili formayla çıktığı 30 resmi maçta 19 gol 6 asistlik performans sergiledi.

OPTA'da yer alan verilere göre bu sezon Trabzonspor formasıyla 13 lig mücadelesine çıkıp rakip filelere toplam 16 gol yollayan Sörloth, Süper Lig ve Avrupa'nın beş büyük liginde Immobile, Lewandowski ve Ronaldo'nun arkasından en fazla maçta gol atan dördüncü oyuncu oldu.

24 yaşındaki Norveçli golcü futbolcu başta Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe olmak üzere toplam 12 Süper Lig takımının ağlarına gol atarken Yeni Malatyaspor, Demir Grup Sivasspor, Göztepe, Alanyaspor ve Denizlispor mücadelelerinde gol atmayı başaramadı.

Kaynak: Goal.com