Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'un kaptanı Jose Sosa ülkesinin basınından El Tempo'ya gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Bordo Mavili ekibin 34 yaşındaki Arjantinli futbolcusu Sosa şu ifadeleri kullandı; "Trabzonspor'a transfer olduğum dönem Fenerbahçe'den de teklif aldım ama onları reddettim. Trabzonspor'u tercih ettim. Ancak bir önceki başkan sözlerini tutmadı. Eğer onlar devam etmiş olsaydı, şu anda Türkiye'de olmazdım" 

"İlk başta futbol bir oyundur" diyen Arjantinli futbolcu, "Sonra kazanmak için deşifre etmek zorunda olduğumuz bir oyun" ifadelerini kullandı.

Muharrem Usta yönetiminin kendisine verdiği sözleri tutmadığını dile getiren 34 yaşındaki Trabzonsporlu futbolcu, "Eğer o yönetim devam etmiş olsaydı şu anda Türkiye'de olmazdım" itirafında bulundu.

'Trabzonspor'a transfer olmadan önce Fenerbahçe'den teklif aldın mı?' şeklindeki soruya, "Evet" yanıtını verdi.

Sosa dünyanın en iyisi olarak kabul edilen vatandaşı için Lionel Messi için ise şu açıklamada bulundu; "Messi'nin her zaman bir daha zamanı var. Bazen bir rakibi geçerim ve mutlu olurum, ancak Messi birbiri ardına iki, üç, dört kez oyuncu geçebilir. Çünkü yapabilir. Ben bir futbolcuyum ve ona karşı oynadım. Ama o harika. Messi her saniyede sürpriz yapıyor"

Arjantin futbolunun efsanesi Maradona içinse, "Hepimiz Maradona'yla büyüdük. Bana neşe ve futbol oynama arzusu verdi" ifadelerini kullandı.

Bordo Mavili taraftarın sevgilisi olan Arjantinli yıldız Jose Sosa bu sezon çok iyi performans sergiliyor. 

Arjantinli futbolcu bu sezon Avrupa, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig'de forma giydiği 36 maçta 8 gol 10 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Super Haber