Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze ve takım kaptanı Onur Kavrak, UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Differdange 03 maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplantının başlarında Şota Arveladze’den tercümana kontra geldi... Gürcü teknik adam, Türkçe söylediklerini İngilizce'ye tercümana, "Tam olarak öyle söylemedim ama olsun kabul" diyerek takıldı.

Bu eğlenceli diyalogların ardından sezon öncesi değerlendirmesine geçen Şota, "Kazanamayacağımız maç yoktur diye düşünüyorum. İyi bir ekibiz, iyi bir futbolcu topluluğu var. Geçen sene birlikte oynayan bir topluluk. Bu maçlar bizim için çok öneğmli. Sonuçta bu maçların ardından UEFA Kupası'na katılıyoruz. Orası bir vitrin, takım olarak o vitrinde yer almak istiyoruz" dedi.

Yarın oynayacakları Differdange maçıyla ilgili de konuşan Gürcü teknik adam, "Burada yarınki maçı sabırsızlıkla bekliyorum, Ailem için, Trabzonspor taraftarları için... Uzun yıllar sonra futbol oynadığım takıma gelmek ayrı bir duygu. Umarım yarın güzel bir maç olur" diye konuştu.

"ŞOTA VE ARÇİL ARIYORUZ"
Transfer politikalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Şota Arveladze, "Bir kaç transfer yaptık ama bu maça yetişmez. Yine transfer için çalışmalar devam ediyor. Net bir isim yok; çünkü amacımız Trabzonspor'a gelen oyuncu en az burada 4-5 sene oynasın. Takıma çok büyük fayda göstersin, iyi oynasın. Herkesi memnun bıraksın. Oturma izni almadan oyuncuyu 1 seneliğine alıp geri göndermek istemiyoruz: İyi bir karar verip bu camiaya yakışan taraftarı ayağa kaldıran, maçtan sonra 3-4 saat eve giderken konuşulan bir transfer istiyoruz. O zaman ben de taraftar da mutlu olur. Yani kısacası Şota ve Arçil arıyoruz" dedi.

"MUTLU OYUNCU İSTİYORUZ"

Trabzonspor'da mutlu olacak oyuncular istediklerini vurgulayan Gürcü teknik adam, "İyi çalıştık bu dönem. Önemli olan o değil, Trabzonspor'da yedek oyuncu olmamalı. Başlayan bir oyuncu var, ondan sonra giren oyuncu var. Lig çok uzun bir maraton. Lige baksak 34 maç var. Bu dönemler hocalar için iyi oluyor. Mutsuz oyuncu fazla olmuyor. Kupada final oynamak istiyorsan, 13 de orada. Oldu 50. Milli maçlar, Avrupa maçları, 60 maç oynayan bir kulüp. Herkesin en az 30 35 maç oynaması lazım. İlk 10 gün bu konuda sıkıntı yaşamıyoruz; gelen oyuncular da olacak. Bu arada size bu kadar para veren, emek veren, yardımcı olan, para veren kulübe kalkın ve mutlu gelin. Burada mutlu oyuncu istiyoruz. Bir maç kötü oynayabiliriz ama bu kulüp futbolcu mutlu olsun diye her şeyi yapıyor" değerlendirmelerinde bulundu.

TRABZONSPOR'DA TEKNİK DİREKTÖR OLMAK
Evine yakın bir yerde olduğu için mutluluğunu dile getiren Şota, "Yakın olmak çok güzel. Burada başladım ve Glasgow'a kadar indim. Bayağı uzun yol geçti. Yavaş yavaş geri dönüyorum. Yakın bir yerdeyim evime. Bu kadar büyük bir kulüpte çalışmak hayal ve burada başarılı olmak. Burada sadece oturmak, bir kaç tane puan almak, iki tane gol göstermek benim hayalim değil. Hayalim üç kat daha başarılı olmak. Buraya gelmişsen burada en iyimi yapacağım ve başarılı olmaya mecburum" diye konuştu.

RAKİP HAKKINDA DEĞERLENDİRME
Yarın karşılaşacakları Lüksemburg ekibiyle ilgili de görüşlerini aktaran Şota, "Rakibizim iyi organize olmaya çalışan bir takım. Herkes kendi görevini yapmaya çalışan. Organize eden, teknik kapasitesi düşük. Onların işlerine saygı göstererek onlardan öndeyiz. Trabzonspor biraz belki değişik şu anda, sonuçta yeni bir hoca var. Yeni bir çtalışma tarzı ama iyi bir Trabzonspor'Dan çok uzak değil. Top bizde kalan, 2-3 tane kontra atak yiyen maç olacak. Ama avrupa kupa tecrübesi içeride oynaması burada avantaj sağlamıs çok önemli olur" dedi.

ONUR KIVRAK: AİT OLDUĞUM YER BURASI
Uzun süre sakatlığının ardından takıma dönüşüyle ilgili konuşan Onur Kıvrak, "Uzun bir ara vermek zorunda kaldım. Ait olduğum yer de burası. Yeniden döndüm ama arkamda çok iyi oyuncular var. Dışarıya çok fazla alışkın değilim. Bu süre içinde kendime gerekli dersleri çıkardım. Daha önce dediğim gibi burası Trabzonspor. 9 yıldır bu kulüpteyim. Hedeflerim var. Bu hedeflerin sonucunda çok çalışmam gerekiyor. Yarın ki maça iyi hazırlanıp, iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Sezon başında takımda yakalanan havayla ilgili de konuşan Onur, "İyi bir ekibiz, kaliteli arkadaşlarımız var. Trabzonspor, hocamızın da takdiri sayesinde hiçbir zaman pes etmeyecek. Sahada çok iyi mücadele eten bir Trabzonspor izleyecekler. Rakiplerimiz güçlü aüma biz de güçlüyüz. Hocamız ama arkadaşlara karşı abi kardeş ilişkisi var. Bu da oyuncuların bazı şeylerin zamanı da geldi diye düşünüyorum: İnşallah hepimiz için hayırlı bir sezon geçireceğiz" şeklinde konuştu.