Trabzonspor Sportif Direktör Süleyman Hurma, Teknik Direktör Şota Arveladze'nin takımdan ayrılmasının ardından Mehmet Ali Yılmaz Tesileri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yaşanan olumsuz sonuçlardan dolayı teknik direktör Şota Arveladze'nin görevinden ayrıldığını belirten Hurma, "Şota Arveladze ile konuştuk. Yaşanan olumsuz sonuçlardan dolayı görevinden ayrıldı. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Normalde bu tip şeylerde suçu ve sorumluluğu bir kişinin üstüne yükleyip onun sırtına koyup yollamak çok akla uygun değil. Shota'nın istifasından kulübün içinde bulunan herkes kendi durumunu en azından analiz etmelidir. Yeni bir teknik sorumlu bulana kadarda takımımızı gençlik geliştirme teknik sorumlumuz Sadi Tekelioğlu çalıştıracaktır" dedi.

"Yeni teknik direktör için aralık ayında yapılacak olan kongre beklenecek mi?" sorusuna ise Hurma, "Konu çok sıcak şu anda. Başkanımızla konuşacağız ve buna ilişkin bir karar alacağız" ifadesini kullandı.

Portekizli oyuncu Bosingwa'nın serbest kaldığı iddialarına ise Hurma, "Bana bu konuyla ilgili olarak bir evrak gelmedi. Bu konuda bir ikazı vardı. Gelirse onunla ilgili bir açıklama yaparız. Zaten Bosingwa'nın sözleşmesi de sezon sonunda bitiyor. Çok fiili olarak önem arz bir durum değil" şeklinde konuştu.