Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından hakemlerin soyunma odasında mahsur kalması ve başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları hem bordo-mavili kulübü hem de başkanını ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya bıraktı.

Yaşanan olayların ardından şimdi gözler hakemlerin ve maçın temsilcilerinin yazacağı rapora çevrildi. Raporların ardından bordo-mavili takımla ilgili disiplin sevklerinin olacağı beklenirken saha olaylarından dolayı Trabzonspor'a saha kapama ve seyricisiz oynama cezasının gelme ihtimali bulunuyor.

Disiplin talimatlarına göre, Trabzonspor'a ev sahibi takımın objektif sorumluluğu ve hakem soyunma odası ile koridorun güvenliği gerekçeleriyle ceza gelecek.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ise sportmenliğe ayrkırı açıklamaları, hakemleri, TFF'yi ve MHK'yi tehdit ve husumet duyulmasına neden olan sözleri nedeniyle ve ayrıca aynı sezon içinde aynı maddelerden dolayı ceza almasından dolayı yeni uygulanacak olan yaptırım ve tekerrür maddesi işletilerek cezası ağırlaştırılacak.

MHK VE TFF BİR ARAYA GELECEK

Bu arada UEFA tarafından gözlemci olarak görevlendirilen MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, yurt dışından Cuma günü dönecek. Müftüoğlu'nun dönmesinin ardından önce MHK toplanacak ve daha sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir deklarasyon yayınlanacak.