Mbia, Cavanda, Alper Uludağ ve Okay Yokuşlu'yu transfer eden Karadeniz ekibi, daha önce anlaşmaya vardığı Samba ve Alvarado'yu da Trabzon'a getirdi. Rusya'da Dinamo Moskova forması giyen Christopher Samba, 1.95'lik boyu ve güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Futbola Fransa’nın Sedan takımında başlayan 31 yaşındaki oyuncu, sırasıyla Herta Berlin, Blackburn Rovers, Anzhi, Queens Park Rangers ve Dinamo Moskova takımlarında oynadı.

Hakan Arıkan ile anlaşma sağlayamayınca kaleci arayışına başlayan Trabzonspor, geçtiğimiz sezon AZ Alkmaar forması giyen Esteban Alvarado ile anlaşma sağladı. Kosta Rikalı kaleciyi Trabzon'a getiren bordo mavililer, yapılacak son görüşmenin ardından 26 yaşındaki kaleci ile resmi sözleşme imzalayacak. Futbol hayatına ülkesi Kosta Rika'nın Deportivo Saprissa takımında başlayan Alvarado, 5 sezondur Hollanda'nın AZ Alkmaar takımda forma giyiyordu.

Her iki oyuncu, Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam oynayacağı Rabotnicki maçını tribünden izleyecek.

KAP AÇIKLAMASI GELDİ!
Trabzonspor'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada,
"Serbest statüdeki profesyonel futbolcular, Esteban Alvarado Brown ve Veijeany Christopher Samba'nın, kulübümüze transferleri konusunda görüşmelere başlanmıştır." denildi.