Büyük umutlarla ve iyi bir başlangıçla girdi sezonun ilerleyen haftalarında tel tel dökülün Trabzonspor, 12. haftadaki Gençlerbirliği galibiyeti ile biraz olsun nefes almıştı.
Bu hafta ise deplasmanda Fenerbahçe’nin misafiri olan bordo mavililer, puan ya da puanlar için gittiği zorlu deplasmandan büyük kayıplarla döndü. 2-0 mağlup olduğu rakibi karşısında sadece puandan olmayan Fırtına, 2 futbolcusunu da kaybetti. Kırmızı kart gören Alper Uludağ ile sakatlandığı için maça devam edemeyen Mehmet Ekici, 14. haftadaki Eskişehirspor maçında forma giyemeyecek.

Kevin Constant’ın gitmesinin ardından sol bekte forma şansı bulan genç futbolcu, gördüğü kırmızı kartla takımını da zor durumda bıraktı. Alper’in de yokluğunda antrenör Sadi Tekelioğlu’nun, Eskişehir maçında sol bekte kime forma vereceği merak ediliyor. Tecrübeli hocanın elinde savunmanın solu için şuanda Musa Nizam bulunuyor. Tekelioğlu’nun, Eskeşiherspor maçında bu bölgede Fenerbahçe maçının kadrosuna almadığı Musa’ya forma vermesi, ya da sol kanat oyuncusu Yusuf Erdoğan’ı defansa çekmesi bekleniyor.

Fenerbahçe maçının ilk yarısında ayak bileğinden sakatlanan ve ikinci yarıya çıkamayan Mehmet, Ülker Stadı’nı koltuk değnekleriyle terk etmişti. Ayak bileğinde burkulma olan ve 2 hafta sahalardan uzak kalabileceği bildirilen başarılı futbolcunun sakatlığının boyutunun bugün çekilecek MR’dan sonra netlik kazanacağı belirtildi. Uzun bir ayrılığın ardından kavuştuğu formasıyla sonradan girdiği Gençlerbirliği maçında takımına galibiyeti getiren golü atan Mehmet, Fenerbahçe maçında da oyunda kaldığı süre içerisindeki performansı beğenilmişti.
Bu arada, günü izinli geçiren Trabzonsporlu futbolcular, Süper Lig’in 14. haftasında 7 Aralık Pazartesi günü sahasında oynayacağı Eskişehirspor maçı hazırlıklarına yarın yapacakları antrenmanla başlayacak.