2002-2003 sezonunda dibe vuran Katalan devinin o dönemini mercek altına alan Muharrem Usta, bu bağlamda o dönem kulüpte başkanlık koltuğuna oturan Joan Laporta’nın tüm icraatlarını teker teker incelettirecek. 

Bu konuyla ilgili bir komite kurmayı planlayan Bordo-Mavili kulübün başkanı, Laporta’nın büyük başarılara nasıl imza attığını saptamaya çalışacak. Başkan Usta, edindiği bilgiler ışığında rol model olarak aynı performansı Trabzonspor’a inşa etmek için kolları sıvayacak.

Öte yandan Usta, eski dönemlerde yapılan futbolcu sözleşmelerine kulübün uymamasından dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Usta, “ConstantMedjaniBosingwa gibi oyuncular sözleşmesini feshetti. Bunların rakamları çok yüksekti. Bosingwa bize geri gelmeseydi O’na 2.5 milyon Euro ödememiz gerekiyordu. Yoksa Trabzonspor’a geçici transfer yasağı gelecekti. Biz de bu arada Bosingwa’yla 1 milyon 250 bin Euro karşılığında anlaştık. Parayı da yapılandırdık ve böylece geçici transfer yasağı gelmek üzereyken başarılı bir operasyonla bunu engelledik” dedi.