Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, Norveçli golcü Alexander Sörloth'un takımdan ayrılmasının ardından yatırımı Benik Afobe'ye yapmıştı.

Ancak Afobe beklentilerin altında kalırken, Djaniny Semedo-Ekuban ikilisi hücumu taşımaya çalıştı. Nwakaeme de zaman zaman parlayarak ikiliye yardımcı oldu.

Bordo Mavili takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, bu sezon forvet konusunda hata yapmak istemiyor. Nokta atışı bir takviye yapmak isteyen deneyimli çalıştırıcının istediği isim Andreas Cornelius olduğu iddia ediliyor.

Geçtiğimiz transfer dönemlerinde de 28 yaşındaki futbolcu gündeme gelmişti.

Karadeniz temsilcisi, Andreas Cornelius transferinde önemli mesafe kat ederken işin en zorlu kısmı olan Parma'yı büyük oranda ikna ettiği belirtiliyor.

Öte yandan Parma, Cornelius'u Atalanta'dan satın alma opsiyonuyla kiralamıştı. Küme düşen Parma, Danimarkalı oyuncunun bonservisini alacak ardından da Trabzonspor'a satışını yapacağı, Bordo Mavili kulübün ise 1.93 boyundaki süper yıldız için Parma'ya hem bonservis ödeyecek hem de bir sonraki satışından pay ayıracağı öne sürülüyor.

Ayrıca Parma'nın Trabzonspor'dan gelen bu teklife sıcak baktığıda ifade ediliyor.

Bordo Mavili kulübün transfer süreçlerinde Abdullah Avcı önemli rol oynuyor. Tecrübeli teknik adamın kadroya katılmak istenen oyuncularla bire bir görüşmeler yapıyor. Daha önce Berat Özdemir, Anastasios Bakasetas'ta olduğu gibi Andreas Cornelius'a da Avcı'dan bir telefon gittiği belirtilirken, Abdullah Avcı'nın Cornelius'a gelecek sezon planlarını anlattığı ve kulübün projelerinden ve hedeflerinden bahsettiği ifade edildi.

Tecrübeli oyuncu düşünmek için süre istedi ancak teklife olumlu yaklaştığı da çıkan haberler arasında.

28 yaşındaki Andreas Cornelius kariyeri boyunca 304 maça çıkarken 84 gol 30 asistlik performans sergilerken toplamda 114 gole direkt etki etmiş oldu.

Kaynak: Fotomaç