Benik Afobe'nin kiralık sözleşmesinin sona ermesinin ardından yolları ayırması beklenen Süper Lig ekibi Trabzonspor'da santrfor bölgesine en az 1 takviye yapılacak. Takıma doğrudan katkı verecek bir ismi renklerine bağlamak için kolları sıvayan Bordo Mavili takım aradığı ismi İtalya'da buldu.

Karadeniz ekibi, bu sezon Serie A'da attığı gollerle lige damga vuran golcünün transferi için düğmeye bastı.

A Spor'da yer alan habere göre; Trabzonspor, İtalya ekiplerinden Crotone forması giyen Nijeryalı Simy ile görüşmelere başladığı iddia edildi. 28 yaşındaki futbolcu Simy, bu sezon ligde 33 maçta attığı 19 golle dikkatleri üzerine çekerken piyasa değerini de katladı.

Nijeryalı santrforun 2.5 milyon euro olan Transfermarkt piyasa değeri 23 Mart itibarıyla 4 milyon euro şeklinde güncellendi.

Bordo Mavilim teknik direktör Abdullah Avcı'nın kadrosunda görmeyi çok istediği belirtilen 1.98 boyundaki dev golcünün kulübüyle sözleşmesi 2022'nin haziran ayında sona erecek.

Tam adı Simeon Tochukwu Nwankwo olan Nijeryalı santrfor, 4 kez milli takım formasını giydi. Deneyimli golcü, 2019-20 sezonunda İtalya Serie B'de attığı 20 golle sezonu gol kralı olarak tamamladı.

Öte yandan 2015-16 yılında Liga Portugal 2'de Gil Vicente formasıyla 20 gole ulaştı ve yine sezonu gol kralı olarak tamamladı.

Kariyerinde şimdiye kadar 326 maçta forma giyen Simy, toplam 115 gol 19 asistlik performansa imza attı.

Kaynak: Fotomaç