Süper Lig'in 2019-20 Cemil Usta Sezonunun şampiyonluk adaylarından birisi olarak anılan Trabzonspor, bu iddiasını yapılacak transferlerle daha da artırmanın çalışmalarını yapıyor.

Spor Toto Süper Lig'de 17 haftayı teknik adam Ünal Karaman yönetiminde; 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgiyle tamamlayan Bordo Mavili takım başarılı hocasıyla yol ayrımına gidip takımı Hüseyin Çimşir'e emanet etmişti.

Sezonun ikinci yarışında beyaz bir sayfa açan Karadeniz ekibi ilk transferini de patlatmasını bildi. Osmanlıspor ve Galatasaray performansıyla ligin önemli orta sahaları arasında yer alan Badou Ndiaye'yi renklerine bağladı. Senegalli oyuncu Ndiaye sezon sonuna kadar Stoke City'den kiralandı.

Bu transferle orta saha bölgesini güçlendiren Trabzonspor'da öncelik stoper bölgesi haline geldi.. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Ivanildo Fernandes performansıyla hayal kırıklığı yaratmıştı.

Genç Portekizli oyuncu Fernandes ile yolları ayırma planları yapan Trabzonspor, tandeme yapılacak transfer hamlesiyle kolay gol yeme probleminin de önüne geçmek istiyor.

Hüseyin Türkmen, Majid Hoseini, Ivanildo Fernandes ve Gaston Campi'den oluşan stoper hattıyla kalesini gole kapatmakta zorluk çeken bordo-mavililer, lig, kupa ve UEFA'da toplam 29 maça çıkıp sadece 3'ünde filelerinden topu çıkarmamıştı.

Asist Analiz'de yer alan habere göre Trabzonspor gündemine; Mamadou Sakho, Maya Yoshida, Ezequile Garay, Daniel Carriço, Marcelo, Svetozar Markovic gibi isimleri alsa da; Bordo Mavili ekibin hedefindeki asıl isim Erik Sviatchenko.

Karadeniz ekibi Danimarka Süper Ligi takımlarından Midtjylland'ta forma giyen Erik Sviatchenko ile uzun süredir temas halinde... 28 yaşındaki oyuncu Sviatchenko ile görüşmelerini sürdüren Trabzonspor'un transferi önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Danimarkalı oyuncuyu bonservisiyle birlikte renklerine bağlayacak olan Trabzonspor yönetimi, Majid Hoseini'nin de ayrılma ihtimaline göre gündemdeki isimlerden birisini kiralık olarak Trabzon'a getirecek.

Kaynak: Asist Analiz