Önümüzdeki sezon için şampiyonluk kadrosu kurmak isteyen Süper Lig ekibi Trabzonspor, transfer çalışmalarına dört koldan devam ediyor.

Bir kanat takviyesi yapmayı hedefleyen Bordo Mavili yönetim, Parma'nın 33 yaşındaki Fildişili Gervinho ve Real Betis takımından Cristian Tello için girişimlerini sürdürüyor.

İki futbolcu için masaya oturduğu iddia edilen Karadeniz ekibinin önceliğinin Tello olduğu ifade ediliyor.

Bu sezon La Liga ekiplerinden Real Betis'te forma giyen 29 yaşındaki sol kanat ile görüşmelerde mesafe kat edildiği de çıkan haberler arasında.

1.78 boyundaki yıldız için ilk etapta 5 milyon euro talep eden İspanyol ekibi, daha sonra 4 milyon euro'ya indi. Betis, Trabzonspor'un rakamı biraz daha düşürme teklifini ise henüz kabul etmedi.

Tello'nun bazı hakları Barcelona'nın elinde ve bu nedenle görüşmeler çok boyutlu olarak sürdürülüyor. Real Betis yönetimi ikna edildikten sonra hemen oyuncuyla masaya oturulacağı ve temaslardan haberdar olan Tello'nun Bordo Mavili formaya sıcak baktığını da ifade ediliyor.

Deneyimli teknik direktör Abdullah Avcı'nın bu işin bir an önce bitirilmesini istediğini de çıkan iddialar arasında.

Eğer İspanyol futbolcu transfer edilemezse rota Gervinho'ya dönecek. Bu sezon Real Betis formasıyla 29 maçta 5 gol atan ve 3 de asist yapan İspanyol futbolcu, Barcelona'da ise 86 maça çıkmıştı. Kariyerinin zirve dönemlerinde Barcelona forması giyen Tello, Katalan ekibinde 20 gol 14 asistlik performans sergilemişti.

Kariyerinde Barcelona, Fiorentina ve Porto gibi Avrupa'nın büyük kulüpleri bulunan Cristian Tello'nun, maliyetinin yüksek olmasına rağmen Trabzonspor'un bu transferde tüm şansını zorlayacağı ifade edildi.

Sol ve sağ kanatta başarılı bir şekilde görev yapabilen Tello, kariyeri boyunca 379 maçta forma giydi.

Betis ile bir yıllık daha sözleşmesi bulunan 1.78 boyundaki oyuncu bu periyotta 65 gol 55 asistlik performansa imza attı.

Kaynak: Fotomaç