Trabzonspor 46’nci Divan Olağan Genel Kurulu Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde, corona virüsü tedbirleri kapsamında üyelere ve basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Toplantı, bordo-mavili kulübün sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Ağaoğlu, “Alanyaspor maçının zor geçeceğini biliyorduk ve bekliyorduk ama bir takım farklı unsurların bu şekilde devreye girmesini bu kadar aşırı bir şekilde beklemiyorduk. 6 maç sonunda takımımızın ligi zirveden bitireceğinden en ufak bir kuşkumuz yok” dedi.

 Ahmet Ağaoğlu corona virüsü nedeniyle daraltılmış bir toplantı yaptıklarını belirterek, “Tüzük bağlasın, bağlamasın, bizim yönetimimizin anlayışı, divana her zaman saygıyla ve Trabzonspor’un en yüksek organı olarak her türlü saygıyı hak eden ve bir anlamda da her türlü sıkıntının, problemin içinde bulunduğumuz sıkıntılı durumlarda fikirlerine başvuracağımız bir üst akıl, yüce organ olarak görmüşüzdür ve kabul etmişizdir” dedi.

’60 kişiden kurulu bir taraftar grubuna sahip değiliz!’

Ağaoğlu sözlerine, “Onun için divan toplantıları yönetimimiz açısından son derece önemlidir. Trabzonspor Kulübü’nün yönetim hakkını genel kurul bizlere vermiş olması, görev süremiz boyunca kendi tasarruflarımız ve kendi doğrularımız anlamında bu kulübü yöneteceğimiz anlamına gelmez. Biz büyük bir camiayız, 60 kişiden kurulu bir taraftar grubuna sahip değiliz. 10 milyon taraftarı olan bir kulübüz. Biz misyonumuz ve görevimizi biliyoruz” şeklinde devam etti.

‘Trabzonspor her zaman kendi rotasını çizmiştir’

Ağaoğlu, “Trabzonspor her zaman için kendi rotasını kendisi çizip o doğrultuda başarıya, adalete ve haksızlığa karşı dik duruşun sembolü olmuş bir takımdır” derken olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü, “Trabzonspor’un elde etmiş olduğu başarılar Trabzonspor Kulübüne ve Trabzon insanına altın tepsiyle sunulmadı. Kısıtlı imkanlar içerisinde haksızlığa, adaletsizliğe, adaletsiz olan güce karşı direnişin sembolü olarak verilen bir mücadele neticesinde bu başarıların hepsi elde edildi” dedi.

‘Geldiğimiz nokta birilerini rahatsız etti’

Sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını belirten Ağaoğlu, “Herkesin gözü üzerimizde çok erken ayağımızın takılması bekleniyordu. Bunu futbolcular üzerinden, teknik heyet üzerinden yapmaya çalıştılar. Farklı unsurları devreye sokarak yapmaya çalıştılar. Elde ettiğimiz başarıları, gelmiş olduğumuz noktayı farklı yerlerle ilişkilendirmeye çalıştılar. Ama ‘Güneş balçıkla sıvanmaz’ netice itibarıyla öyle bir noktaya geldik ki bunların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığı. Trabzonspor’un bileğinin gücüyle kendi doğrularıyla, ahlaki değerlerle futbolun ve spor’un doğrularıyla başarıya doğru yürümekte. Doğal olarak bu bir takım kesimleri rahatsız etti. Ben de olsam rahatsız olurdum çünkü bizim 3-4 katımız bütçelerle kurulu takımları gerimizde bıraktık” ifadelerini kullandı.

(Skor)