Koronavirüs nedeniyle Süper Lig'e verilen araya lider giren Trabzonspor, sezon sonunda şampiyonluğa ulaşıp gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermeyi hedefliyor.

Bu nedenle gelecek sezon için kadro çalışmalarına hız veren Bordo Mavili takımda geleceği en çok merak edilen isimlerden biri de Championship ekibi Stoke City'den 6 aylık kiralanan Badou Ndiaye'ydi.

Trabzonspor'un devre arasında İngiliz ekibinden satın alma opsiyonu ile 6 aylığına kiraladığı Ndiaye, Bordo Mavili takımdan ayrılmak istemiyor.

Orta sahaya dinamizm getiren ve mücadeleci futboluyla taraftarın da sevgisini kazanan 29 yaşındaki Senegalli futbolcunun, menajeri aracılığıyla yönetimle görüşerek gelecek sezon da takımda kalma isteğini dile getirdiği iddia edildi.

Badou Ndiaye'nin bu talebi, Karadeniz ekibinde memnuniyetle karşılandığı da yine iddialar arasında yer alıyor.

Ancak tecrübeli ön liberonun yüksek maliyeti düşündürüyor Karadeniz ekibini düşüdürüyor.

Bonuslarla birlikte 8 milyon euro'ya yaklaşan satın alma opsiyonu bulunan Ndiaye'ye yönetimin, "Kulübünle görüşerek bonservis rakamını aşağı çekersen devreye girebiliriz" mesajı verdiği öne sürüldü. 

Öte yandan Trabzonspor, 6 aylık kiralama için  Championship ekibine 150 bin pound ödemiş, 29 yaşındaki oyuncuya da 1 milyon euro verilmişti.

Badou'nun Stoke City ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Championship'te yer alan İngiliz ekibi, yüksek maliyeti nedeniyle oyuncuyu kadrosunda düşünmüyor.

Ndiaye, Trabzonspor'da 4'ü kupada olmak üzere 13 maçta forma giyerken, 1 gol 2 asistlik performans sergiledi. 

Kaynak: Super Haber