Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan ve Trabzonspor’un 6-0'lık galibiyeti ile sonuçlanan Kasımpaşa karşılaşmasını Bilal Başacıkoğlu, Şenol Güneş Spor Kompleksi tribünlerinden takip etti.

Asist Analiz'de yer alan habere göre Bordo Mavili takım Kayserispor ile sözleşmesini sonlandırarak serbest kalan Bilal Başacıkoğlu için, sezon sonuna kadar 200 bin Euro teklif ettiği öne sürüldü. Karadeniz ekibi ayrıca 24 yaşındaki kanat oyuncusu ile 2.5 yıllık sözleşme imzalamak istiyor.

Bonservisi şu anda elinde bulunan 24 yaşındaki kanat oyuncusu, Trabzonspor'un yaptığı teklife sıcak baktığı öğrenildi. Trabzonspor, prensipte anlaşma sağladığı Bilal Başacıkoğlu transferini yarın resmi olarak KAP’a bildirmesi bekleniyor.

Trabzonspor, geçtiğimiz günlerde sezon başında kadrosuna kattığı Donis Avdijaj ile olan sözleşmesini fesih edildiğini duyurmuştu. Karadeniz ekibi Kosovalı oyuncu Avdijaj'ın ayrılığın ardından kanat bölgesine bir takviye yapmayı planlıyordu ve bu boşluğu Bilal Başacıkoğlu transferi ile birlikte doldurmayı hedefliyor.

Bilal Başacıkoğlu, maaşı yatırılmadığı gerekçesiyle Kayserispor ile olan sözleşmesini 12 Aralık 2019 tarihinde sonlandırmıştı. 24 yaşındaki kanat oyuncusu, kulübüyle olan sözleşmesini sonlandırarak bonservisini eline almıştı.

BİLAL BAŞACIKOĞLU KİMDİR?

Bilal Başacıkoğlu, 26 Mart 1995 yılında Hollanda’nın Zaanstad şehrinde dünyaya geldi. Bilal, Futbola Hollanda’nın Hellas Sport ekibinin altyapısında başladı. 24 yaşındaki kanat oyuncusu, ardından Hollanda’nın dev kulübü Ajax’ın altyapısına transfer oldu. Ajax altyapısında 2 sene top koşturan Bilal, ardından Heerenveen takımına transfer oldu. Hollanda temsilcisinde 3 sene top koşturan Bilal, toplamda 25 karşılaşmaya çıktı ve 6 gol, 5 asistlik performans sergiledi. 24 yaşındaki kanat oyuncusu burada gösterdiği performans ile dikkat çekti ve Hollanda’nın büyük takımlarından Feyenord’a 2014 yılında transfer oldu. Hollanda temsilcisinde 4 yıl top koşturan Bilal Başacıkoğlu, toplamda 103 karşılaşmaya çıktı ve 7 gol, 19 asist ile oynadı. 

2018 yılında Süper Lig ekibi Kayserispor’a 400 bin Euro bonservis bedeliyle transfer olan 24 yaşındaki futbolcu, burada 1 sene top koşturdu ve 37 karşılaşmaya çıktı. Bilal, Kayserispor formasıyla 3 gol atıp, 4 asist yaptı.

Kaynak: Asist Analiz