Trabzonspor ve A Milli Takım’da gösterdiği performansla transfer piyasasının en konuşulan isimlerinden biri haline gelen Okay Yokuşlu’nun La Liga’nın Celta Vigo ekibi ile anlaştığı yönünde çıkan haberler gündeme bomba gibi düştü. Oyuncunun menaceri

Batur Altıparmak, “Bu konuda bir gelişme olursa önce Trabzonspor bilir ve açıklar” diyerek topu yönetime attı. FANATİK’in edindiği bilgiye göre; yönetimle yaptığı görüşmede Avrupa’ya gitmek istediğini ileten Okay, gelen teklifi kabul etti.

Yönetim kararlı

İş artık iki kulüp arasındaki bonservis görüşmelerine kaldı. Sözleşmesinde 7.5 milyon Euro’ya Avrupa’ya gider maddesi bulunan oyuncunun transferini daha uygun bir rakama bitirmek isteyen İspanyollar pazarlıklarını sürdürüyor. Ancak Trabzonspor yönetimi kesinlikle bu rakamın altına inmek istemiyor.

Altay'a da para gidecek

FIFA’nın, “Dayanışma Mekanizması” talimatına göre yetiştirici kulüp konumundaki Altay bu bonservis ücretinden payını alacak. Futbola başladığı Siyah-Beyazlı kulüpten 2011 yılında Kayserispor’a transfer olan Okay Yokuşlu’nun bonservisinden 12-23 yaşları arasında yetişmesine katkıda bulunan kulüpler pay kazanacak. 

Mali sıkıntılar nedeniyle transferde sessiz kalan İzmir ekibi böylece yaklaşık 600 bin TL kazanmış olacak.