Süper Lig'de son 3 maçından mağlubiyetle ayrılan Trabzonspor, yarın akşam deplasmanda oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçında çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.

Onur kıvrak şoku

Sabah saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde son çalışmasını yaparak Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarını tamamlayan Trabzonspor, saat 14.00'te özel uçakla Adana'ya hareket etti. Trabzonspor, Adana'dan karayoluyla Mersin'e geçecek.

Bordo mavili takımın dün akşamki antrenmanından sonra sağ dizinde ağrı hisseden kaptan Onur Kıvrak, riske edilmeyerek Mersin'e götürülmedi. Sakatlıkları süren Mehmet Ekici, Alper Uludağ ve Uğurcan Çakır'ın da yer almadığı kafileye, hafta boyunca ağır gribal enfeksiyon nedeniyle tedavi gören ve sadece son 2 antrenmana katılan golcü oyuncu Dame N'Doye de alınmadı.

Erkan Zengin cezalı

Torku Konyaspor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Erkan Zengin, teknik direktör Şota Arveladze tarafından Mersin'e götürüldü. Maçta görev alamayacak olan Erkan'ın takımla birlikte olması adına bu kararın alındığı belirtildi. Erkan'ın yokluğunda sol kanatta Yusuf Erdoğan'ın görev yapması beklenirken Gine milli takımında sakatlanan Constant'ın maç öncesi yapılacak kontrollerin ardından oynayıp oynamayacağına karar verilecek.

Bordo mavililerde belindeki ağrı nedeniyle hafta içinde bir çok antrenmanı kaçıran Cardozo'nun oynayamaması durumunda ise Deniz Yılmaz forvette görev yapacak.

Mersin İdmanyurdu'yla 17'inci randevu

Trabzonspor ile Mersin İdmanyurdu yarın yapacakları karşılaşmayla birlikte 17'nci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek ligde ve kupada yapılan 16 maçta, bordo mavililerin galibiyetlerde 9-2 üstünlüğü bulunuyor. 5 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor söz konusu maçlarda 27 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 8 gol gördü.

DHA