Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor altyapısından yetişen ve iki sezondur sergilediği performansla göz dolduran 23 yaşındaki başarılı kaleci Uğurcan Çakır, Avrupa'nın önemli kulüpleri tarafından takip ediliyor. Premier Lig ekibi Liverpool’un devre arasında çok istediği Bordo Mavili eldiven için Tottenham'ın Trabzonspor'a dev bir teklifle geleceği öne sürüldü.

Express.co.uk sitesinde çıkan habere göre; Hugo Lloris'le rekabete girecek bir kaleci arayışında olan Premier Lig ekibi Tottenham, Bordo Mavili file bekçisi Uğurcan için Trabzonspor'a 25 milyon Euro teklifte bulunacak. Arjantinli kaleci Paulo Gazzaniga'nın performansından memnun olmayan teknik direktör Jose Mourinho'nun bu transferde ısrarcı olduğu iddia edildi.

Haberin detaylarında Liverpool ve Everton'ın da bu transferi istedikleri ifade edilirken, Tottenham'ın kısa süre içerisinde Karadeniz ekibine resmi teklifte bulunacağı belirtildi.

23 yaşındaki file bekçisi Uğurcan Çakır, Beşiktaş mücadelesinde yediği iki gole rağmen mücadeleyi 7 kurtarışla tamamlamış ve beraberlikte büyük rol oynamıştı.

BEŞİKTAŞ MAÇINDA İZLEDİLER

Uğurcan Çakır için Beşiktaş maçı ayrı bir önem taşıyordu. Avrupa'nın dev kulüpleri Liverpool, Tottenham ve Everton’un yanı sıra La Liga ekibi Sevilla’nın scout ekiplerinin Uğurcan'ı gözlemlediği ifade edildi. Genç eldiven yediği iki gole rağmen çok kritik kurtarışlara imza attı ve olası bir mağlubiyeti engelledi. Kritik mücadeleyi tam 7 kurtarışla tamamlayan Uğurcan Çakır beraberlikte büyük rol oynadı.

Genç eldivenden övgü dolu sözlerle bahseden Bordo Mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu şu ifadeleri kullanmıştı; '' Avrupa’nın en iyi 3 kalecisinden biri bizde. Uğurcan ülke futbolu adına da çok büyük bir şans. Uğurcan’ın bonservisi 20-25-30 oldu galiba. İnşallah sezon sonuna kadar artmaya devam eder." 

Kaynak: Mynet Spor