Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı, 8. haftada ise deplasmanda Akhisarspor'u mağlup ederek son iki haftada 6 puan elde eden Trabzonspor, her geçen hafta zirveye bir adım daha yaklaşıyor..

Karadeniz ekibinde önceki yılların aksine yabancı oyuncuların katkısı da ön plana çıkmaya başladı. Trabzonspor, kadrosunda 13 yabancı isim barındırıyor. Söz konusu oyuncuların 8'ini direkt ilk 11'de oynatan bordo-mavililer, önceki sezonların aksine bu dönem yabancılardan en iyi verimi alan kulüplerden biri..

Teknik direktör Ünal Karaman, kadroda yer alan tüm yabancılarına kaleci Esteban dışında şans vermiş durumda. Trabzonspor'un Süper Lig'de 8 hafta sonunda topladığı 13 puanda yabancı oyuncularının katkısı bulunuyor..

Bordo-mavililerin elde ettiği 4 galibiyet ve 1 beraberlikte yabancılar gollerle öne çıktı. Yabancılar 17 golün 12'sine imza koydu..

Fırtına'da bu sezon 6'sı yabancı olmak üzere 8 oyuncu golle tanıştı. Rodallega 5, Novak 2, Nwakaeme 2, Sosa 1, Onazi 1, Ekuban 1 gol attı. Özellikle Hugo Rodallega'nın formu göz kamaştırıyor..

BEKLERiN EFENDiSi

Bordo-Mavililerin sağ ve sol bekleri sezona iyi bir başlangıç yaptı. 8. haftası geride kalan Süper Lig'de Pereira ve Novak hem asit hem de golleri ile alkış alıyor. 34 yaşındaki Portekizli oyuncu Pereira, 8. hafta sonunda 4 asistle kendi alanında skora en fazla katkı yapan oyuncu olurken, sol bek Novak ise attığı 2 gol ile ön plana çıktı..

Geçtiğimiz sezonu 3 asistle tamamlayan Pereira, bu sezon 8. haftada 4 asiste ulaşırken, geçen sezon 15 maçta 3 gol atan Novak ise şimdiye kadar 2 gole imzasını koydu..

SALSA İLE MOTİVE OLUYOR

Fırtına'nın golcü oyuncusu Hugo Rodallega, maçlara çıkmadan önce Salsa müziği dinleyerek kendisini motive ediyor. Soyunma odasında arkadaşlarının da kendisine eşlik ettiği ve 33 yaşındaki forvetle dans ettiği öğrenildi..

Akhisar maçına da ilk 11 çıkan Kolombiyalı futbolcu, etkili bir performans ortaya koydu, fakat bir türlü ağları sarsamadı. 72 dakika sahada kalan Rodallega, yerini Yusuf Yazıcı'ya bırakmıştı..


Kaynak:Fotomaç