Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısından umduğunu bulamayan Trabzonspor'da dönem içerisinde bir çok şey değişti.

Sezon başından bu yana oyuncularla sıkıntı yaşayan bordo mavili ekipte Onur Recep Kıvrak'ın Makedonya'daki kampı terk etmesiyle başlayan kriz süreci Mehmet Ekici ve Erkan Zengin'in birbiriyle yaşadığı sorunlarla devam etmişti. Trabzonspor'da sezon içerisinde de Kevin Konstant, Jose Bosingwa, Carl Medjani gibi oyuncular kulübün ayrılık kervanına eklenmişti. Takımdaki sorunları çözmekte yetersiz kalan Shota Arveladze ve Süleyman Hurma da kulüte devre arasını göremezken Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da seçimleri kaybetmesi bordo mavili ekibin ikinci yarı için köklü değişikliklere gitmesine sebep oldu.

YENİ BAŞKAN YENİ TEKNİK DİREKTÖR YENİ SAYFA

Kongrede İbrahim Hacıosmanoğlu'nu devirerek başkanlığa seçilen Muharrem Usta ise bordo mavili kulübe yeni bir sayfa açma imkanı sunuyor. İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde kulüpte yaşanan ayrılıkları sonlandırma gayreti içerisinde bulanan Usta, birleştirici bir sıfatla kulübü tekrar bir çatı altında toplamayı başarırsa ikinci yarıda işlerin yoluna oturma ihtimali artacaktır. Kulüpte yeni teknik direktörün kim olacağı sorusu hala netlik kazanamamış durumda. Lucescu için yaptığı girişimleri sonlandıran yönetim şimdilik teknik direktör konusunu arka plana atmış gözüküyor.

Takımın Sadi Tekelioğlu yönetiminde göstereceği performans ise bordo mavililerde sezonun kalan noktası için belirleyici unsur olacak. Devre arasında teknik ekibin üzerine düşen en büyük görev oyunculara yeniden takım olgusunu hissettirebilmek olacaktır.

Son 1 ayda oynadığı resmi maçlarda yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor şu ana dek bu sezonki en iyi form grafiğini yakalamış durumda. Son olarak kupada karşılaştıkları Adanaspor'u her iki maçta da rahat şekilde mağlup etmeleri kuşkusuz takımdaki moralleri yükseltti. Geçirelecek verimli bir kamp dönemi de sezon içerisinde hasar gören takım olgusunu tamir edecektir.

Takımın transferden önce odaklanması gereken ana nokta kadroda bulunan oyuncuların motivasyonunu arttırmak olacaktır. Muharrem Usta'nın oyunculara ılımlı yaklaşımları olumlu sonuçlar vermeye başladı. M'Bia ve Marko Marin ile yola devam kararı alınırken Onur Kıvrak ve Özer Hurmacı ise ücretlerinde indirime gitmeyi kabul etti. Oyuncuların takıma olan inançlarının artması da gerçekleştirilen yenilenme operasyonunun şüphesiz en önemli parçası olacak.

Transferde ise yapılacak birkaç küçük dokunuş bordo mavili ekipteki değişim rüzgarlarıyla birlikte takıma olumlu bir yansıma yapacaktır. Forvet ve sol bek mevkilerine yapılacak takviyelerin takıma sınıf atlattıracak kapasitede olması gerekiyor. Oscar Cardozo'nun kırılgan yapısı ve N'Doye'nin bekleneni verememesi sezon içerisinde takıma ciddi sıkıntılar yaşattı. Sol bek bölgesindeki oyuncuların da istikrarlı bir form grafiği bulunmaması takımda dengeleri sarsıyor. Bu iki bölgeye yapılacak sağlam takviyeler Trabzonspor'a seviye atlattıracaktır.

KADERİ İLK MAÇLAR BELİRLEYECEK

Trabzonspor'un pazar günü Bursaspor ile başlayıp daha sonra Nazilli, Beşiktaş ve Akhisar ile devam eden yoğun bir maç programı olacak. Çıkacakları bu 4 maçtan alacakları skorlar bordo mavili ekipte sezonun kalanına odaklanma açısından büyük önem taşıyor. Ligin kaliteli kadrolarından birine sahip olan Trabzonspor'un Sadi Tekelieoğlu yönetiminde çıkacağı ilk maçlar tecrübeli teknik adamın kaderini tayin ederken bordo mavililerin de sezonu nerede bitireceği hakkında en net ip uçlarını verecektir.