Trabzonspor, Süper Lig'de tamamlanan sezonda en büyük eksilik yaşadığı mevkilerden biri olan forvet hattını yeni sezon öncesi güçlendirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu noktada öncelikli transfer hedefi olarak belirlediği Parma forması giyen Andreas Cornelius için haftalar öncesinden temaslarını başlatan Karadeniz ekii, 28 yaşındaki oyuncunun yüksek maliyeti nedeniyle İtalyan ekibi ile anlaşmaya varamadı.

Cornelius defterini kapatan Bordo Mavili kulüp listesindeki diğer alternatif isimlere yöneldi.

Cornelius transferinden vazgeçen Trabzonspor'un, serbest statüde bulunan 31 yaşındaki Tiquinho Soares, Villarreal'dan 34 yaşındaki deneyimli santrfor Carlos Bacca ve 30 Haziran'da Monaco'yla sözleşmesi sona erecek 31 yaşındaki Stevan Jovetic'i gündemine aldığı öne sürüldü.

Forvet hattına deneyimli bir isim transfer etmek isteyen Karadeniz ekibi ayrıca daha genç ve atletik bir santrforu da renklerine bağlamak istediği iddia ediliyor.

Öte yandan Trabzonspor'dan sezon başında Bundesliga ekiplerinden Leipzig'e transfer olan ve bu transfer döneminde yeniden Bordo Mavili takımın gündemine gelen Norveçli golcü Alexander Sörloth için de önceliği Trabzonspor'da bulunduğu ifade ediliyor.

25 yaşındaki futbolcunun Türkiye'ye kiralık veya kesin transferi durumunda sözleşmesinde yer alan maddeye göre Leipzig kulübü ilk olarak oyuncuyu Trabzonspor'a teklif etmek zorunda.

Bordo Mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sörloth'un geleceğiyle ilgili kararı kulübünün vereceği, buna göre şartları ve bu transferi konuşmanın doğru olacağını dile getirmişti.

Kaynak: Fotomaç