Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ile PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'ndaki hazırlık maçında karşılaştı.

Karşılaşmanın ilk 7 dakikalık bölümünü yöneten il hakemi Ali Şükrü Beldüz, hakemlik kariyerini sonlandırdı. Trabzonspor ile Samsunspor arasında oynanan hazırlık müsabakasında jübilesini yapan Beldüz'ü Salih Dursun omuzlarında saha kenarına taşıdı. Çiçeklerle uğurlanan Beldüz'ün yerine müsabakayı Bülent Birincioğlu yönetti. Birincioğlu'nun yardımcılıklarını ise Mehmet Metin ve Abdullah Bora Özkara yaptı.

Müsabakanın ilk yarısında iki takım da karşılıklı ataklarla gol aradı. İlk golü karşılamanın 20 dakikasında ev sahibi Trabzonpor Yusuf Erdoğan'ın ayağından buldu.

Bu golün hemen ardından Samsunspor 22. dakikada Kone'nin ayağından eşitliği yakaladı. 35. dakikada yine sahneye çıkan Kone takımını öne geçiren golü attı.

45. dakikada ise Ersel Aslıyüksek farkı ikiye çıkaran golü attı ve konuk ekip Samsunspor ilk yarıyı 3-1 önde kapadı.

İkinci yarıya iki takım da oyuncu değişiklikleriyle başlarken, Trabzonspor 84. dakikada attığı golle farkı bire indirdi.

MEHMET EKİCİ VE GÜRAY VURAL SEVİNCİ

Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Mehmet Ekici sahalara döndü. Ekici, uzun süren sakatlığının ardından Samsunspor ile oynanan hazırlık maçında forma giydi. Maç eksiği nedeniyle teknik direktör Hami Mandıralı'nın 79. dakikada sahada tuttuğu oyuncunun hazır bir görüntü vermesi teknik heyeti sevindirdi.

Bordo-mavili takımla çıktığı ilk resmi maçta kolundan sakatlanan Güray Vural da uzun bir sakatlık döneminin ardından Samsunspor maçında ilk on birde sahaya çıktı.

HAMİ MANDIRALI GENÇ OYUNCULARA ŞANS VERDİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Samsunspor ile oynanan dostluk maçında genç oyunculara şans verdi.

Bordo-mavililer sahaya Yavuz, Bosingwa, Aykut Demir, Salih Dursun, Güray Vural, Ramazan Övünç, Semih Karadeniz, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Muhammet Demir ve Cardozo ilk 11'iyle çıktı. Maçın ikinci yarısında ise Mandıralı, Mustafa Yumlu, Savaş Çakır, Musa Nizam, Marko Marin, Furkan Tütüncü, Melih Kabasakal ve Mehmet Yeşil isimlerini oynattı.

Konuk ekip Samsunspor ise müsabakaya Bekir, NDiayi, Musa Aydın, Murat, Mustafa, Hasan, Kone, Ivanov, Ersel, Taha ve Muharrem Efe şeklinde başlarken Teknik Direktör Engin Korukır, Alperen Pak, Oğuzhan Berber, Fatih Kılıçkaya gibi isimleri de ikinci yarı oynattı.