Trabzonspor Kulübü'nün Konyaspor karşılaşması öncesi hakem Mete Kalkavan'a yönelik resmi sitesinden yaptığı açıklamayla ilgili talimatlar gereği kulüp başkan Ahmet Ağaoğlu'nun TFF tarafından PFDK'ya sevk edilerek 60 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırılması ilginç bir çelişkiye neden oldu.

TFF Hukuk Müşavirliği'nin, ligin 10. haftasında oynanan Trabzonspor-Antalyaspor maçı öncesi kırmızı - beyazlı kulübün maça atanan hakem Yaşar Kemal Uğurlu ile ilgili yine resmi sitesinden benzer açıklamaya yer vermesine karşılık sevkine gerek duymadığı ortaya çıktı. Bordo-mavili kulübün de Konyaspor maçı öncesi hakeme Mete Kalkavanla ilgili sevke ve cezaya gerek duyulmayan Antalyaspor kulübünün açıklamasından yola çıkarak yaptığı açıklamanın ise TFF tarafından sevke gerek duyulması bordo-mavililer tarafından tepkiyle karşılandı. 

Trabzonspor Kulübü'nün "Antalyaspor'un bizimle oynadığı maç öncesi yapılan hakem atamasına karşılık yaptığı berzer açıklamaya TFF hiç bir işlem yapmayınca bizde atanan hakemle ilgili benzer duygularda olduğumuzdan aynısını yaptık. Ama TFF Antalyaspor'u sevke gerek görmezken bizim başkanımızı sevk ederek 60 gün ceza almasına neden oldu" tepkisini gösterdiler. 

Bu arada başkanlık ve yöneticilik döneminde daha önce hiç ceza almayan Ahmet Ağaoğlu'nun da konuya ciddi tepki gösterdiği ve Tahkim Kuruluna savunmasını duruşmalı olarak bizzat kendisinin yapacağı öğrenildi.

ANTALYASPOR'UN SEVKE İHTİYAÇ GÖRÜLMEYEN AÇIKLAMASI

"Süper Lig'in 4'üncü sırasında yer alarak yoluna emin adımlarla devam eden Antalyaspor'umuz ile Türk futbolunun köklü kulüplerinden Trabzonspor arasında 27 Ekim Cumartesi günü oynanacak olan karşılaşmaya Yaşar Kemal Uğurlu'nun hakem olarak atanması kulübümüz ve camiamızda soru işaretleri yaratmıştır.

Son 1.5 yıl içinde oynanan 3 Antalyaspor-Trabzonspor karşılaşmasına 2 kez atanan ve her iki maçtaki yönetimiyle de aleyhimize verdiği hatalı kararlar nedeniyle canımızı yakan Yaşar Kemal Uğurlu'nun yönetimi hala hafızalarımızdaki tazeliğini korurken üst sıraları da yakından ilgilendiren mücadeleye yine aynı ismin, yine bir Trabzonspor maçında atanmasını manidar buluyoruz.

Soru işaretlerine meydan vermemek adına başka bir atama yapılması mümkünken ısrarla taraftarımızın gözünde de özellikle Trabzonspor maçlarında güvenirliliğini kaybetmiş bir hakemin bu önemli karşılaşmaya atanmasını doğru bulmuyoruz.

Biz yine de bundan önceki iki maçın aksine futbolun güzelliğine gölge düşürmeden düdük çalacağına inanıyor, 90 dakika boyunca yapılan bu atamaya yakışan bir yönetim sergileyeceğine inanıyoruz."

TRABZONSPOR'UN SEVKE GEREK GÖRÜLEN AÇIKLAMASI

"Merkez Hakem Kurulu, hafta sonu kendi sahamızda oynayacağımız Atiker Konyaspor maçına Mete Kalkavan'ı atamıştır. Mete Kalkavan'ın yönettiği Trabzonspor maçlarındaki yanlış kararları futbol kamuoyunun hafızalarından henüz silinmemiştir. En yakın örnek ise henüz bu sezonun üçüncü haftasında oynadığımız Ankaragücü maçıdır. Lehimize olan faulü aleyhimize çalarak puan kaybımızın başlıca mimarı olmuştur!

Geçtiğimiz yıllarda da maç skoruna doğrudan etki eden yanlış kararları ile Trabzonsporumuzun saha başarısını defalarca engelleyen Kalkavan'ın kendi sahamızdaki bir maça verilmesini anlamlandıramıyoruz.

Beşiktaş mücadelesi öncesi ligdeki gidişatımız için son derece kritik olan bu maçta görevlendirilen bu hakeme yönelik camiamız içinde beliren tepkinin son derece haklı dayanakları olduğu, söz konusu hakemin Trabzonspor karnesi incelendiğinde bariz bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Trabzonspor Kulübü olarak her maçta olduğu gibi bu maçta da hakemin, verdiği kararlar ile sahadaki mücadelenin önüne geçmediği bir maç yönetmesi en büyük beklentimiz olacaktır. Saygılarımızla..."




Kaynak:Sporx