Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak mücadelede hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak.

Ligde 13 hafta sonunda 10 galibiyet, 3 beraberlik alarak 33 puanla namağlup lider durumda bulunan bordo-mavililer, rakibini mağlup ederek şampiyonluk yolunda bir engeli daha geride bırakmak istiyor.

Bu sezon ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen VavaCars Fatih Karagümrük ise lider Trabzonspor'a sürpriz yapmayı planlıyor. İstanbul  ekibinin ligde 22 puanı bulunuyor.

Trabzonspor'da 3 eksik

Trabzonspor'da Hüseyin Türkmen ve Ecre Kardeşler'in sakatlığı sürüyor. Karadeniz ekibinde, ameliyat edilen Gervinho uzun süre sahalardan uzak kalacak. Takımla çalışmalara kısa bir süre önce başlayan Koita ile Bakasetas ise maç kadrosunda yer aldı. Geçen hafta Gaziantep FK maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Marek Hamsik'in de forma giyebilecek durumda olduğu bildirildi.

Karagümrük'te önemli eksikler

İstanbul ekibinde 7 futbolcu Trabzonspor'a karşı forma giyemeyecek. Kırmızı-siyahlılarda cezalı olan Vegar Hedenstad, Lucas Biglia ve Ervin Zukanovic ile sakatlıkları bulunan Alpaslan Erdem, Burak Bekaroğlu, Mehdi Benatia ve Kerim Frei, bordo-mavili takıma karşı sahaya çıkamayacak.

Trabzonspor'un muhtemel 11'i 

Uğurcan, Dorukhan, Edgar, Hugo, Trondsen, Berat, Hamsik, Abdülkadir, Djaniny, Nwakaeme, Cornelius

Ligde 264 gündür kaybetmiyor

Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor 264 gündür mağlubiyet yüzü görmedi. Bordo-mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde geçen sezonun 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a sahasında 3-1 mağlup olduktan sonra oynadığı 25 karşılaşmada yenilmedi. Karadeniz ekibi, bu maçlarda 14 galibiyet, 11 beraberlik elde etti.

Deplasmanda yenilgisi yok

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde deplasmanda hiç mağlubiyet yaşamadı. Bordo-mavililer, dış sahada oynadığı 23 maçta 14 galibiyet, 9 beraberlik elde ederek rakip sahalarda hiç 3 puan bırakmadı.

KAYNAK: TRT Spor