Trabzonspor, formda golcüsü Alexander Sörloth’a alternatif bir isim almak için harekete geçti…

Fırtına, Norveçli golcüsüne iyi bir alternatif oluşturmak için rotasını Hırvatistan’a çevirdi. Bordo mavililerin hedefindeki isim ise Dinamo Zagreb’te forma giyen Mario Gavranovic…

SORLOTH’UN YEDEĞİ HIRVATİSTAN’DAN

Trabzonspor, Alexander Sörloth’un yedeğini Hırvatistan’da buldu. Fırtına, Dinamo Zagreb’te forma giyen Mario Gavranovic’i kadrosuna katmak istiyor. Tecrübeli İsviçreli golcü, forvet arkasında ve santrafor mevkilerinde forma giyebiliyor.

FIRTINA, SATIN ALMA OPSİYONLU KİRALAMAK İSTİYOR

Trabzonspor, ileri uçta alternatif yaratmak adına Mario Gavranovic’i önce sezon sonuna kadar satın alma opsiyonuyla beraber kiralamak istiyor. Fırtına, İsviçreli golcünün göstereceği performansa göre bonservisini almayı planlıyor. 30 yaşındaki golcünün güncel piyasa değeri ise 2 milyon Euro civarında…

GAVRANOVIC’İN TALİPLİSİ ÇOK

Hırvat basınında yer alan habere göre, Mario Gavranovic ile ilgilenen kulüpler arasında sadece Trabzonspor yok… 30 yaşındaki golcü ile, İspanya’dan Sevilla, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton ve Portekiz Ligi ekiplerinden Sporting Lizbon’un ilgilendiği öğrenildi. İsviçreli golcünün, kendisine gelen teklifleri değerlendiremeye aldığı ve yeni bir ülkede futbol oynamaya sıcak baktığı öğrenildi.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Bu sezon Hırvat ekibi Dinamo Zagreb ile 25 karşılaşmaya çıkan Mario Gavranovic, 6 gol atıp, 2 asist yaptı. İsviçreli golcünün Hırvat ekibi Dinamo Zagreb ile sözleşmesi 2021 Ocak ayında sona eriyor…

MARIO GAVRANOVIC KİMDİR?

24 Kasım 1989’da İsviçre’nin Lugano kentinde dünyaya gelen Mario Gavranovic, Team Ticino’nun alt yapısında başladı. Ardından İsviçreli golcü FC Lugano ekibine transfer oldu. Burada 24 karşılaşmaya çıkan 30 yaşındaki oyuncu, 8 gol kaydetti. Ülkesinin Xamax ve Yverdon-Sport ekiplerinin formalarını da giyen golcü oyuncu, 2010 yılında Almanya Bundesliga ekibi Schalke’ye transfer oldu. Alman ekibinde 14 karşılaşmaya çıkan Gavranovic, 14 karşılaşmada 4 gol kaydetti. Buradan Almanya ekibi Mainz 05’de kiralanan İsviçreli golcü, burada 6 karşılaşmaya çıktı ve gol bulamadı. 2012 yılında Alman ekibi Schalke 04’ten İsviçre’nin FC Zürich ekibine transfer olan Gavranovic, burada 110 karşılaşmaya çıktı ve 110 gol atıp, 18 asist yaptı.

2016 yılında HNK Rijeka takımına transfer olan İsviçreli golcü, burada 2 sene forma giydi ve 80 karşılaşmada 40 gol atıp, 13 yaparak dikkatleri üzerine çekti. 30 yaşındaki golcü, 2018 Ocak ayında Hırvatistan ekibi Dinamo Zagreb’e transfer oldu ve o tarihten bu yana Hırvat ekibinin formasını giyiyor… Dinamo Zagreb’te 82 karşılaşmaya çıkan Gavranovic, 27 gol atıp, 11 asist yaptı.

İsviçre Milli Takımı formasını da terleten Gavranovic, ülkesinin milli takımıyla 22 karşılaşmaya çıktı ve 7 gol kaydetti.  

Kaynak:AA