Toplamda 4 yabancı oyuncuyu renklerine bağlayan Süper Lig ekibi Trabzonspor, 8+6 şeklindeki yeni kural nedeniyle rota yerli isimlere çevrildi.

Yurt içinde pek çok futbolcu için nabız yoklayan Karadeniz ekibi, Avrupa'daki Türk oyuncular konusunda da detaylı bir çalışma yürütüyor.

Teknik direktör Abdullah Avcı'nın bu doğrultuda en çok istediği ismin ise Kaan Ayhan olduğu iddia ediliyor.

A Milli Takım'ın yıldızı, 3 farklı bölgede görev yapabiliyor. Esas mevki stoper olan Kaan, sağ bek ve ön libero olarak da oynuyor. Trabzonspor'un deneyimli çalıştırıcısı, Kaan'ı joker adam olarak kadroda görmeyi hedefliyor.

26 yaşındaki Kaan Ayhan, Sassuolo'dan ayrılma fikrinde. İtalya ekibinde beklediği forma şansını bulamayan ve Serie A'da toplam 785 dakika süre alan Kaan'ın Spor Toto Süper Lig'de forma giymeye sıcak baktığı iddia ediliyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de uzun zamandır gündeminde yer alan oyuncu için önümüzdeki günlerde Sassuolo'ya kiralık teklif yapması beklenen Bordo Mavili takımın, teklife satın alma opsiyonu koyup koymayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Öte yandan Gurbetçi stoper, Almanya'da Schalke 04, Fortuna Düsseldorf ve Eintracht Frankfurt formaları giyerken, 9 gol+8 asist üretti. A Milli Takım'ın da son dönemde banko isimleri arasında yer alan Ayhan, Euro 2020'deki 3 karşılaşmada da şans bulmuştu.

Sassuolo'nun geçen yıl Fortuna Düsseldorf'tan 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek 4 yıllık sözleşme imzaladığı milli oyuncu Kaan Ayhan'ın güncel piyasa değeri 6 milyon euro olarak gösteriliyor.

Kaynak: Fotomaç