Nwakaeme'nin son 7 maçlık dönemdeki gol ve asistleri bordo-mavililere adeta hayat veriyor. Saha içinde takımının hücumlarına yön veren ve arkadaşlarına liderlik eden tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe'ye karşı da takımın en önemli kozu durumunda bulunuyor.

Bu sezon 22 lig maçında 10 gol, 7 asistle oynayan Nwakaeme, son 7 maçta ise zirve yaptı. 30 yaşındaki oyuncu, bu süreçte 6 gol 5 asistle katkı verdi. Her maçta skor katkısı yapan deneyimli yıldız, takımının kazandığı 19 puana direkt etki etti.

Fenerbahçe'ye karşı da deplasmanda 22 senedir kazanamayan Trabzonspor'da Ünal Karaman'ın taktik anlamda en önemli hamlelerinden biri Nijeryalı olacak. Fenerbahçe'nin bu sezon savunma zaaflarının olmasını da iyi bilen bordo-mavililer, Nwakaeme kozuyla ofansif olarak güçlü olmayı amaçlayacak. 

Saha içi diğer rakamlarda da Nwakaeme önemli bir isim olarak duruyor. Başarılı futbolcu, maç başına 2 şut ortalaması, yüzde 80 pas isabeti, maç başına 2.1 dripling ortalaması ve 1.3 hava topu kazanma başarısıyla mücadele ediyor. 

Milli mesaj

Anthony Nwakaeme, Nijerya basınına yaptığı özel açıklamada milli takım teknik heyetine Afrika Uluslar Kupası için mesaj gönderdi.

Deneyimli forvet, "Benim için çok önemli değil, her yerde oynarım. Eğer seçilmezsem de takımıma başarılar dilerim, sorun olmaz. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Her Nijeryalı, milli takımda olmak ister. Herkes ülkesine yardım etmeyi arzular" diye konuştu.



Kaynak:Milliyet