Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor teknik direktör Ünal Karaman ile yolların ayrılmasının ardından 2 Ocak'ta göreve getirilen 41 yaşındaki teknik adam Hüseyin Çimşir ile ligde 193 gün sonra ilk mağlubiyetini almış oldu.

Bordo Mavili takım teknik direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde 15 mücadelede 8 galibiyet, 6 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 30 puan topladı.

Karadeniz takımının ligde 16 maçlık yenilmezlik serisi de Yukatel Denizlispor maçıyla sona ermiş oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında sahasında Denizlispor'a 2-1 mağlup olduktan sonra 16 maçta 10 galibiyet, 6 beraberlik alan Karadeniz ekibi, yine Yeşil Siyahlı ekip karşısında kaybederek seriyi devam ettiremedi.

Ege ekibi karşısında alınan bu yenilgi sonrası Trabzonspor'un dış sahadaki tarihi yenilmezlik serisi de son buldu.

Bu sezon ilk yenilgisini 23 Eylül 2019 tarihinde ligin 5. haftasında Sivasspor karşısında 2-1'lik sonuçla alan Karadeniz ekibi, 294 gün sonra mağlup oldu.

Galatasaray galibiyetiyle üst üste 12. deplasman maçını da yenilgisiz tamamlayarak 1981-82 ve 1983-84 sezonlarında elde ettiği 14 maçlık dış saha yenilmezlik serisinden sonraki tarihinin en iyi 3. başarısını gösteren Bordo Mavili ekip, bu başarısını Yukatel Denizlispor maçında gösteremeyerek 13. maçından puan çıkaramadı.

Dış sahada topladığı 30 puanla en başarılı takım olan Karadeniz ekibi, haftayı puansız kapadı.

Trabzonspor, Koronavirüs salgınından sonra önemli puan kayıpları yaşadı.

Karadeniz ekibi, bu dönemde lige verilen aranın ardından oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak zirve yarışında yara aldı.

Trabzonspor 6 maçta 9 puan toplayarak 9 puan kaybetti.

Trabzonspor, Galatasaray ve Göztepe deplasmanlarından 3-1'lik galibiyetle ayrılırken sahasında Ankaragücü ile 1-1, Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Dış sahada Alanyaspor ile 2-2 berabere kalan Karadeniz ekibi, Denizlispor'a 2-1 mağlup oldu.

Trabzonspor, bu sezon öne geçtiği maçlarda 27 puan bıraktı.

Karadeniz ekibi, ligde maç içerisinde üstünlük sağladığı karşılaşmaların 12'sinden 3 puanla ayrılamayarak 9 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı.

Ligde 62 puanla 2. sırada yer alan Karadeniz ekibi, söz konusu karşılaşmalarda 27 puan kaybederek şampiyonluk yolunda yara aldı.

Trabzonspor, öne geçtiği mücadelelerde Kasımpaşa, Galatasaray, Gaziantep FK ve Ankaragücü ile 1-1, Gençlerbirliği, Başakşehir, Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor ve Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Bordo Mavili takım, Demir Grup Sivasspor ve Denizlispor'a (2 karşılaşmada) 2-1 mağlup olarak sahadan puansız ayrılan taraf oldu.

Kaynak: TRT Spor